Antena 3 CNN Politică Ministrul Muncii: În România sunt aproximativ 9.600 de pensii speciale, iar media este de 9.500 de lei

Ministrul Muncii: În România sunt aproximativ 9.600 de pensii speciale, iar media este de 9.500 de lei

Ministrul Muncii Raluca Turcan a spus că la Minister există mai multe variante pentru eliminarea pensiilor speciale și că acestea vor fi puse la dispoziția grupului de lucru constituit în acest sens la nivelul coaliției de guvernare.

Ministrul Muncii: În România sunt aproximativ 9.600 de pensii speciale, iar media este de 9.500 de lei
Sursa foto: Hepta
de Alin Tarnovschi    |    27 Feb 2021   •   15:53

Ministrul Muncii susține că în România sunt aproximativ 9.600 de beneficiari de pensii speciale, care au pensii, în medie, de 9.500 de lei.

"Avem șase alte legi speciale, cu excepția celor ocupaționale din sectorul de apărare și ordine publică, unde există inechități destul de mari și aici mi-aș dori să văd acțiunea politică parlamentară a tuturor celor care s-au concentrat pe pensiile parlamentarilor, pentru că avem aproximativ 9.600 de beneficiari de pensii speciale care au pensia medie de aproximativ 9.500 de lei, în timp ce 4,9 milioane de pensionari din sistemul public de pensie au o pensie medie de 1.500 de lei.

Dintre aceștia, aproximativ 2,5 milioane trăiesc sub pensia medie", a declarat astăzi Raluca Turcan.

Aceasta a spus că la nivelul coaliției s-a constituit un grup de lucru pentru eliminarea pensiilor speciale.

"Noi vom la dipoziție cîâteva variante de abordare a pensiilor speciale, însă ține de votul Parlamentului, pentru că lucruul acesta se face prin proiect de lege, dezbatere parlamentară și mi-aș dori să se întâmple cât mai repede. (...)

La nivelul coaliției s-a anunțat un grup de lucru pe pensii speciale și în acest grup de lucru noi vom trimite variantele făcute de minister", a mai spus Raluca Turcan.

×
Subiecte în articol: Raluca Turcan
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close