Antena 3 CNN Politică Ministrul Muncii: "Nu suntem la piață. Profesorii au ajuns la salariile maxime"

Ministrul Muncii: "Nu suntem la piață. Profesorii au ajuns la salariile maxime"

Ministrul Muncii a spus la Antena 3 CNN că salariile profesorilor nu pot fi majorate pentru că astfel, România riscă să piardă atragerea fondurilor din PNRR.

de Ioana Mircea    |    27 Mai 2023   •   22:10

Marius Budăi a declarat în contextul grevelor făcute de profesori pentru salarii mai mari, că nu tratează educația ca la piață și că salariile profesorilor nu pot fi majorate până la 1 ianuarie 2024, pentru că astfel România ar pierde fondurile din PNRR.

"Nu tratăm educația ca la piață. Dumnealor sunt cu grila de salarizare la nivel de 2022. Faptul că legea salarizării este la reformă în PNRR, ne pune în situația ca de acum, până la 1 ianuarie când vrem să intre în vigoare noua lege a salarizării, să nu putem opera modificări, asupra anexelor legii, adică să ieșim de peste nivelul de 2022.

Noi am dat în 2022 foarte bine majorări, și acum la început de an, care au adus cadrele didactice la nivelul din 2022, însă pe această perioadă, dacă am face acest lucru, se pune în pericol atragerea fondurilor din PNRR", a declarat ministrul Muncii.

Citește și: Profesorii anunţă noi proteste în ţară săptămâna viitoare: "Nu cedăm". Care este ultima ofertă a Guvernului pentru sindicalişti

×
Subiecte în articol: Marius Budăi grevă profesori
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close