Antena 3 Politică Ministrul Muncii: Sistemul de salarizare este bătut în cuie în 2021

Ministrul Muncii: Sistemul de salarizare este bătut în cuie în 2021

de Georgiana Adam    |    04 Mar 2021   •   17:51
Ministrul Muncii: Sistemul de salarizare este bătut în cuie în 2021
Sursa foto: Facebook

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, joi, la Suceava, că sistemul de salarizare ''este bătut în cuie'' în acest an şi că nu doreşte crearea de ''aşteptări false'' populaţiei.

''Nu cred că mai degrabă de un an de zile, sincer. Anul acesta tot sistemul de salarizare este bătut în cuie. (...) Proiectul acesta e un proiect foarte complex şi nu vreau să creez aşteptări false că va fi gata anul ăsta.'', a spus Raluca Turcan în cadrul unei conferințe de presă susținute la Palatul Administrativ Suceava.

''Când vorbeşti de salarizare în sistem public te referi la aproximativ două milioane de oameni. Ori două milioane de oameni au dreptul şi ne obligă să avem maximă responsabilitate pe fiecare în parte şi să analizăm aproape fiecare tip de salarizare în parte într-un sistem uriaş.

Trebuie să existe echitate între salariile în plată. (...)

Raluca Turcan: Există salarii la nivel local mai mari decât într-o administraţie publică centrală

Sunt unele sporuri care trebuie acordate în sume fixe. (...) Mai sunt necesare intervenţii pe grila de salarizare, pentru că sunt unele profesii fie uitate, fie marginalizate.

Mai mult, inclusiv în administraţia publică, şi am primit solicitări inclusiv de la asociaţiile municipiilor reşedinţă şi comunelor, să aducem grilă de salarizare şi în administraţia publică, pentru că acolo există salarizări diferite, cu inechităţi uriaşe între judeţe, şi între judeţe şi nivelul naţional.

Există salarii la nivel local mai mari decât într-o administraţie publică centrală, ceea ce e anormal'', a spus ministrul Raluca Turcan.

×
Subiecte în articol: Raluca Turcan Ministrul Muncii salariul

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close