Antena 3 CNN Politică Ministrul Oprea ar putea fi audiat în Senat, după scandalul iscat de Ziua Naţională

Ministrul Oprea ar putea fi audiat în Senat, după scandalul iscat de Ziua Naţională

Ministrul Oprea ar putea fi audiat în Senat, după scandalul iscat de Ziua Naţională
Sursa foto: Foto: Intact Images
03 Dec 2010   •   10:43

Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, ar putea fi audiat în Senat, în urma scandalului iscat de Ziua Naţională. Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, vrea să fie clarificat incidentul în care Armata a dat onorul premierului Emil Boc şi nu celui de-al doilea om în stat la parada de 1 Decembrie.

Mircea Geoană a calificat incidentul de la parada de 1 Decembrie ca fiind regretabil.

"Sunt convins că la nivelul Senatului si chiar al MApN vor exista astfel de clarificări şi sunt convins că domnul ministru Oprea, care execută astfel de evenimente va şti să ne explice unde s-a întrerupt lanţul de comandă", suţine Geoană.

Avocatul Lucian Bolcaş, membru al Departamentului juridic din PSD, susţine că primirea onorurilor de către premierul Emil Boc a fost o încălcare flagrantă a prevederilor constituţionale.

În replică, Ministerul Apărării anunţă, printr-un comunicat, că "modul de reprezentare şi desemnare a demnitarilor statului cărora li se acorda onorul militar la ceremoniile de sărbătorire a Zilei Naţionale nu sunt atributul Ministerului Apărării Naţionale. Acordarea onorului militar se face, potrivit Regulamentului onorurilor şi ceremoniilor militare în vigoare din martie 2009".

La parada militară organizată de Ziua Naţională, onorul militar i-a fost prezentat premierului Emil Boc. Pe 30 decembrie, Preşedinţia anunţase conducerea Senatului că Mircea Geoană va primi onorul însă cu 10 minute înainte de defilare, Ministerul Apărării a precizat că premierul Boc este cel care va ajunge în faţa gărzii de onoare.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close