Antena 3 CNN Politică Ministrul pentru buget: DNA va avea bugetul solicitat în 2015

Ministrul pentru buget: DNA va avea bugetul solicitat în 2015

Ministrul pentru buget: DNA va avea bugetul solicitat în 2015
Sursa foto: Foto: Agerpres
11 Dec 2014   •   16:35
Ministrul delegat pentru buget Darius Vâlcov a explicat, în direct la Antena 3, că DNA va avea bugetul solicitat în 2015, situaţia clarificându-se în urma discuţiei pe care a avut-o cu şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi cu ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc.
"În urma întâlnirii de astăzi cu conducerea Ministerului Justiţiei şi cea a Ministerului Public, ambele părţi au ajuns la un consens în privinţa alocării bugetului acestor instituţii pentru anul viitor. Astfel, deşi Ministerul Finanţelor Publice a alocat sumele cerute de către DNA, în Minsterul Public au existat unele probleme interne în ceea ce priveşte alocarea fondurilor către ordonatorii secundari", a explicat Vâlcov, pentru Antena 3. 
Direcţia Naţională Anticorupţie şi-a exprimat nemulţumirea faţă de faptul că în proiectul de buget pentru 2015, publicat de Ministerul Finanţelor Publice (MFP), nu pot fi identificate fondurile alocate pentru instituţie, ci acestea sunt incluse în cele pentru Ministerul Public, instituţie care ar urma să aibă un buget cu 31,94% mai mic decât cel din 2014.
Ministrul Darius Vâlcov a arătat că bugetul Ministerului Public pe 2015 creşte şi a justificat absenţa filei distincte privind DNA prin faptul că aceasta nu se regăseşte în varianta de buget pentru consultare, precizând că fila va fi anexată proiectului ce va fi aprobat de Guvern şi trimis în Parlament.
"Bugetul total al Ministerului Public în anul 2015 creşte, nu scade, acesta fiind de 707,88 milioane lei, adică în creştere cu 19,29 milioane lei faţă de cât a fost bugetul aprobat pentru anul 2014. Mai mult, Ministerul Finantelor Publice a primit solicitarile privind limitele de cheltuieli pentru anul 2015 din partea Ministerului Public, a luat act de ele, bugetul pentru anul 2015 al Ministerului Public şi, în mod automat, bugetele DNA si DIICOT, înregistând creşteri", a afirmat Vâlcov.
 

×
Subiecte în articol: Darius Valcov DNA buget fonduri
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close