Antena 3 Politică Ministrul pentru Dialog Social: Nu sunt de acord cu reducerea gratuității studenților pe călătoriile cu trenul

Ministrul pentru Dialog Social: Nu sunt de acord cu reducerea gratuității studenților pe călătoriile cu trenul

17 Feb 2017   •   14:30
Ministrul pentru Dialog Social: Nu sunt de acord cu reducerea gratuității studenților pe călătoriile cu trenul

Ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea, afirmă că nu este de acord cu amendamentele din Senat care limitează transportul gratuit al studenţilor cu trenul.

"Am văzut amendamentele din Senat cu privire la transportul gratuit al studenţilor şi nu sunt de acord cu ele. Programul de guvernare specifică foarte clar că studenţii vor beneficia de gratuitate pe tren. De aceea consider că forma adoptată şi asumată de Guvern este cea dorită de studenţi şi aşa trebuie să rămână", spune Gabriel Petrea, referitor la amendamentele aduse proiectului de lege pentru aprobarea OUG 2/2017.

Ministrul Gabriel Petrea a declarat, pentru AGERPRES, că nu trebuie restrânsă gratuitatea în privinţa transportului studenţilor.

"Împreună cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor, cu cei de la CFR, am stabilit nişte principii pe care trebuie să le respectăm, (...) pe care noi, în şedinţa de Guvern, când am adoptat acea hotărâre de Guvern, ni le-am asumat", a spus Petrea, referindu-se la hotărârea ce vizează aprobarea normelor metodologice privind acordarea facilităţilor de transport intern feroviar şi cu metroul pentru elevi şi studenţi.

Potrivit lui Petrea, în acea hotărâre se specifică foarte clar faptul că studenţii din România, indiferent de forma de învăţământ, de vârstă şi de distanţa pe care se deplasează, au gratuitate la transportul cu trenul.

"Nu e normal să-mi schimb punctul de vedere că acum a ajuns OUG-ul în Parlament. (...) Mai mult decât atât, studenţii beneficiază de mobilitate, de programe de internship, de practică, de vizite de studiu. Şi ele fac parte din planul de învăţământ şi trebuie incluse în această gratuitate", a arătat Petrea.

×
Subiecte în articol: studenti

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close