Antena 3 CNN Politică Ministrul pentru Fonduri Europene: Nu a fost nicio negociere. Am mers sub cel mai pesimist scenariu

Ministrul pentru Fonduri Europene: Nu a fost nicio negociere. Am mers sub cel mai pesimist scenariu

Ministrul pentru Fonduri Europene: Nu a fost nicio negociere. Am mers sub cel mai pesimist scenariu
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Feb 2013   •   18:29

Ministrul pentru Fonduri Europene, Orlando Teodorovici, a comentat, în exclusivitate pentru Antena 3, declaraţia preşedintelui Băsescu, conform căreia România a obţinut maxim din ce putea să obţină la bugetul UE.

Oficialul a spus că este greu să se aprecieze situaţia în ansamblu, dar, "dacă luăm în considerare ce s-ar fi putut realiza şi ce s-a realizat, este clar o pierdere".

"România ar fi putut câştiga 5 miliarde de euro pe politica de coeziune, dacă ne-am fi asumat o anumită ţintă de absorbţie. Dar, ţinând cont de faptul că ce a fost până în 2011 a fost un sistem deficitar, evident nimeni nu a crezut că se poate stabili o ţintă rezonabilă pentru fonduri europene. Şi s-au pierdut 5 miliarde de euro", a arătat ministrul.

"Este o negociere, sunt discuţii aprinse, dar putem şi noi să propunem condiţii. Asta a fost propunerea Comisiei Europene, dar noi am mers pe cel mai pesimist scenariu, ba chiar pot spune că am mers mai jos. Nu numai că nu am obţinut propunerea Comisiei, dar am scăzut şi sub cea a Parlamentului. Nu a fost nicio negociere. Am primit cu 10% mai mult decât în actualul acord financiar", a explicat Teodorovici.

"Probabil temerea a fost că va fi o absorbţie foarte scăzută. Noi nu avem voie să gândim în acest fel. Ca oficiali, nu avem voie să gândim aşa. Avem obligaţiile noastre, dar avem şi drepturile noastre", a conchis ministrul.


×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close