Antena 3 Politică Ministrul Sănătăţii anunţă că sistemul sanitar are nevoie de 4 MILIARDE de euro: Unde i-om găsi, nu ştiu

Ministrul Sănătăţii anunţă că sistemul sanitar are nevoie de 4 MILIARDE de euro: Unde i-om găsi, nu ştiu

de G.S.    |    01 Iun 2013   •   18:07
Ministrul Sănătăţii anunţă că sistemul sanitar are nevoie de 4 MILIARDE de euro: Unde i-om găsi, nu ştiu
Sursa foto: Foto: Agerpres
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, spune că un calcul făcut de MS arată că e nevoie de investiţii de patru miliarde de euro în infrastructura sistemului sanitar pentru ca aceasta să ajungă la "un nivel de standard minimal, nu de lux", adăugând că nu ştie de unde ar putea fi alocaţi aceşti bani.
Ministrul Sănătăţii, care a susţinut, sâmbătă, o conferinţă de presă la Ploieşti, a catalogat sistemul sanitar din România ca fiind "nemulţumitor" atât pentru pacienţi, cât şi pentru cadrele medicale, dar şi pentru ministerul de resort, conform Mediafax.
În acest context, Nicolăescu a afirmat, răspunzând unei întrebări, că cea mai mare problemă a sistemului sanitar românesc este finanţarea, urmată de problema infrastructurii.
"Am făcut un calcul. Dacă ar trebui să refacem toată infrastructura din România la un nivel de standard minimal, nu la lux sau la altceva, am avea nevoie de circa patru miliarde de euro. Unde i-om găsi, nu ştiu să vă spun astăzi. Deci e o problemă foarte complicată, a spus Eugen Nicolăescu.
Acesta a adăugat că pe locul al treilea într-un top al problemelor din sistemul de sănătate românesc se plasează mentalitatea personalului, despre care ministrul spune că "săraca, este alterată de 70 de ani de compromisuri, de complicităţi, de asuprire din partea societăţii".
Referindu-se la sistemul sanitar, Eugen Nicolăescu a mai afirmat: "E atât de şubred încât îl ţinem cu mâinile să nu cadă, să nu se surpe".
 

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close