Antena 3 CNN Politică Ministrul Sănătății arată vinovații pentru criza vaccinurilor antigripale: „Dozele au ajuns târziu şi au fost livrate şi mai târziu!”

Ministrul Sănătății arată vinovații pentru criza vaccinurilor antigripale: „Dozele au ajuns târziu şi au fost livrate şi mai târziu!”

Ministrul Sănătății arată vinovații pentru criza vaccinurilor antigripale: „Dozele au ajuns târziu şi au fost livrate şi mai târziu!”
Sursa foto: Foto: Antena3
06 Dec 2019   •   09:43

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat joi seara că medicii de familie au estimat un necesar de aproximativ 2 - 2,2 milioane de doze de vaccin antigripal pentru acest sezon rece şi că Ministerul Sănătăţii a achiziţionat numai 1,5 milioane de doze, care au sosit destul de târziu.

"Dacă vorbim cu medicii de familie, şi asta am făcut înainte de a prelua mandatul (...) - mi-au spus că au estimat un necesar aproximativ de 2 - 2,2 milioane de doze. Din păcate, Ministerul Sănătăţii (MS) a achiziţionat numai 1,5 milioane de doze. Şi nu asta e cea mai mare problemă, ci că dozele au ajuns târziu şi au fost livrate şi mai târziu. În momentul de faţă sunt vaccinate aproximativ de 980.000 de persoane şi toate aceste 1,5 milioane de doze au fost achiziţionate şi distribuite. Nu trebuie să repetăm greşelile din anii anteriori, fiindcă această criză a vaccinurilor este recurentă. Perioada rece e impredictibilă în România (...), sfatul meu este ca atunci când avem dozele, să le folosim, pentru că va ajuta cu siguranţă", a afirmat Victor Costache, la un post de televiziune.

Ministrul a susţinut că acelaşi director din Ministerul Sănătăţii pe care fostul premier Mihai Tudose "l-a scos afară" în timpul unei şedinţe de guvern a coordonat achiziţia de vaccin antigripal şi în acest an şi astfel "am ajuns iarăşi la criza vaccinurilor".

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Ministrul Sanatatii
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close