Antena 3 CNN Politică Ministrul Sănătăţii, despre decizia PNL de a susţine proiectul legii vaccinării obligatorii. „Sunt încrezător că va fi aprobat rapid de Parlament”

Ministrul Sănătăţii, despre decizia PNL de a susţine proiectul legii vaccinării obligatorii. „Sunt încrezător că va fi aprobat rapid de Parlament”

Ministrul Sănătăţii, despre decizia PNL de a susţine proiectul legii vaccinării obligatorii. „Sunt încrezător că va fi aprobat rapid de Parlament”
Sursa foto: Foto: gov.ro
29 Iul 2017   •   21:56

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a salutat, sâmbătă, decizia anunţată de preşedintele PNL, Ludovic Orban, de a susţine proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie şi şi-a exprimat speranţa ca actul normativ să treacă rapid de Parlament. 

„Salut decizia anunţată astăzi de preşedintele PNL, Ludovic Orban, privind susţinerea proiectului de lege privind vaccinarea obligatorie. Este o dovadă de responsabilitate şi de maturitate pe care mă bucur să o văd la liderii actualei Opoziţii. Este foarte bine pentru societatea noastră că ne îndreptăm spre un consens al tuturor forţelor politice privind vaccinarea. Sunt încrezător, prin urmare, că proiectul de lege elaborat de Ministerul Sănătăţii va fi aprobat rapid de Parlament şi că nu vor exista tergiversări", a scris Florian Bodog pe Facebook. 

Totodată, ministrul Sănătăţii a subliniat că toţi părinţii din România au nevoie de legea vaccinării pentru a proteja sănătatea şi viaţa copiilor lor. 

"Nu am făcut niciun secret din faptul că, în calitate de medic, de părinte, şi acum de ministru, sunt un susţinător fără rezerve al obligativităţii vaccinării. Este un motiv de optimism să ştiu că Puterea şi Opoziţia se plasează în aceeaşi tabără, a binelui public. După cum se ştie, Ministerul Sănătăţii a elaborat normele legale privind vaccinarea şi a instituit obligaţii şi responsabilităţi clare atât pentru părinţi, cât şi pentru instituţiile statului, astfel încât apariţia unei epidemii, ca cea de acum, să fie împiedicată", a arătat ministrul. 

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, s-a pronunţat, sâmbătă, pentru vaccinarea obligatorie a copiilor, menţionând că ministrul Sănătăţii şi Guvernul trebuie să rezolve această problemă. 

×
Subiecte în articol: Florian Bodog PNL proiect
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close