Antena 3 CNN Politică Ministrul Sănătăţii: O treime din cele 45.000 de posturi vacante din sistemul sanitar vor fi deblocate

Ministrul Sănătăţii: O treime din cele 45.000 de posturi vacante din sistemul sanitar vor fi deblocate

Ministrul Sănătăţii: O treime din cele 45.000 de posturi vacante din sistemul sanitar vor fi deblocate
Sursa foto: Foto: INTACT Images
11 Feb 2012   •   14:57

Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a anunţat sâmbătă că o treime din cele 45.000 de posturi vacante din sistemul sanitar vor fi deblocate, prin modificarea legii în prima parte a anului.

„Din cauza resurselor financiare, nu vom putea debloca decât o treime, deşi dorim să le deblocăm pe toate cele 45.000 de posturi vacante. Noi am înaintat deja informaţiile pe site-ul ministerului”, a declarat ministrul Ritli în cadrul unei conferinţe de presă.

Ministrul a precizat că printre obiectivele Ministerului Sănătăţii pentru acest an se află şi elaborarea legislaţiei care să sprijine introducerea medicamentelor generice.

Cât despre coplată, ministrul a menţionat că legea 220/2011 în varianta actuală nu este aplicabilă tehnic, astfel încât ministerul va aduce modificări acestei legi, în sensul unei sume fixe, modice, pentru pacienţi.

Conform ministrului, în anul 2012, în cadrul sistemului de asigurări de sănătate, se va aplica pachetul de serviciu de bază revizuit. „Nu este niciun fel de listă neagră. E vorba de a revizui modul cum accesăm medicamentele foarte scumpe. În urma unui studiu de patru luni, cu experţi străini şi români, s-a hotărât ca accesul la medicamentele mai ales cele scumpe să fie în conformitate strictă cu indicaţiile prevăzute în autorizarea punerii pe piaţă a medicamentului”, a subliniat ministrul.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close