Antena 3 CNN Politică Ministrul Sevil Shhaideh, explicații despre cum s-au împărțit banii pentru dezvoltarea României

Ministrul Sevil Shhaideh, explicații despre cum s-au împărțit banii pentru dezvoltarea României

Ministrul Sevil Shhaideh, explicații despre cum s-au împărțit banii pentru dezvoltarea României
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Iul 2017   •   12:46

Ministrul Sevil Shhaideh a explicat, într-o conferință de presă, cum au fost distribuiți banii pentru Programul Naţional de Dezvoltare Locală, după ce în presă a apărut informația că un sfert din cele peste 600 de milioane de lei a revenit judeţelor Olt, Teleorman, Giurgiu şi Buzău.

„Etapa unu în această fază de alocare a fondurilor. În conformitate cu prevederile legale, HG 627/2015, alocările din buget pentru acest program urmează criterii foarte clare și foarte detaliate în programul de guvern. Astfel, am utilizat modelul matematic cu date demografice pe județe, cât și capacitatea financiară a acestora. S-a utilizat o medie ponderată între numărul unităților administrativ teritoriale din fiecare județ, populația din fiecare județ, suprafața județului și capacitatea financiară a fiecărui județ calculat în funcție pe impozitul pe venit la nivelul anului 2016. În funcție de toate aceste date, a rezultat o alocare echilibrată (...) între suma cea mai mică și suma cea mai mare la nivelul țării”, a declarat Sevil Shhaideh, într-o conferință de presă, potrivit stiripesurse.ro.

Aproape 602 milioane lei au fost alocate în primele șase luni de guvernare PSD-ALDE, prin Program Național de Dezvoltare Locală către județele controlate de apropiaţii lui Liviu Dragnea.

În topul judeţelor care au primit cei mai mulţi bani se află Oltul, condus de baronul PSD Paul Stănescu, scrie Jurnalul Naţional. Peste 47 de milioane de lei a primit de la ministrul Sevil Shhaideh, cu aproape 4 milioane mai mult decât judeţul lui Liviu Dragnea, Teleorman.

×
Subiecte în articol: Sevil Shhaideh
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close