Antena 3 CNN Politică Ministrul Societăţii Informaţionale, despre portofoliul pentru Creţu: O mare victorie a României pe plan internaţional

Ministrul Societăţii Informaţionale, despre portofoliul pentru Creţu: O mare victorie a României pe plan internaţional

Ministrul Societăţii Informaţionale, despre portofoliul pentru Creţu: O mare victorie a României pe plan internaţional
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    10 Sep 2014   •   20:45

Răzvan Cotovelea, ministrul pentru Societatea Informaţională, a explicat, miercuri seară, la Antena 3, ce primeşte România după numirea Corinei Creţu în funcţia de comisar european pentru Politică Regională.

Potrivit ministrului, desemnarea Corinei Creţu în calitate de comisar european pentru Politică Regională este cea mai mare victorie a diplomaţiei române.

"România are în acest moment o importanţă deosebită, o recunoaştere a ponderei pe care o va avea în noua comisie. A trimite acolo şi a accepta de către preşedintele comisiei un român, pe cea mai importantă funcţie de comisar, reprezintă în mod direct o susţinere clară pentru Guvern, pentru prim-ministru şi pentru personalitatea omului care a fost ales să ocupe această funcţie", a spus Răzvan Cotovelea.

"Vreau să vă spun că în 2006-2007 şi ulterior, fiind implicat ca director general al Unităţii Naţionale de Coordonare a Fondurilor Europene, în pregătirea acestor demersuri politice este cumplit de greu. Sunt negocieri foarte dure, care niciodată nu sunt făcute publice, şi cred că este o mare victorie a României pe plan internaţional", a mai spus ministrul pentru Societatea Informaţională.

Răzvan Cotovelea a precizat că românii trebuie să înţeleagă că acest mic pas diplomatic reprezintă o mare susţinere pentru România.

"Vom avea o voce puternică ce conduce cel mai important comisariat european. Este ministru european al dezvoltării regionale, mai frumos lucru pentru acest moment nu se putea", a declarat ministrul Cotovelea, miercuri, la Antena 3.

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "La ordinea zilei".

Citeşte şi:

Adrian Ursu: De când îi ticăie ceasul, Băsescu vrea să arate că încă e în putere


×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close