Antena 3 CNN Politică Ministrul Stănişoară a primit un "cadou" de 500.000 euro de la Primăria Drobeta Turnu Severin

Ministrul Stănişoară a primit un "cadou" de 500.000 euro de la Primăria Drobeta Turnu Severin

Ministrul Stănişoară a primit un "cadou" de 500.000 euro de la Primăria Drobeta Turnu Severin
Sursa foto: Stanisoara
25 Iun 2009   •   13:07

Primăria din Drobeta Turnu Severin i-a făcut ministrului Apărării, Mihai Stănişoară, un cadou de peste 500.000 de euro. Potrivit jurnaliştilor de la Gardianul, municipalitatea s-a asociat cu trustul de presă al soţiei ministrului, pentru construirea unui Centru Cultural Multimedia. De fapt, în urma afacerii, familia Stănişoară se va alege cu un teren pe malul Dunării, în timp ce primăria va primi în schimb reclamă la televiziunea, radioul şi ziarul lui Stănişoară.

Terenul de 2.200 de metri pătraţi se află în perimetrul zero al oraşului. Este vorba despre o suprafaţă din patrimoniul municipiului, aflată într-o zonă protejată. Asocierea ar urma să se facă pe următorii 49 de ani şi a fost votată de toţi consilierii PD-L din Consiliul Local.

Reprezentanţii PNL din Consiliul Local au depus o plângere penală şi au adresat un memoriu Ministerului de Interne prin care acuză lipsa procedurilor de licitaţie pentru această asociere, dar şi încălcarea legii administraţiei publice locale.

Viceprimarii PD-L spun, însă, că primăria va avea doar de câştigat din această asociere.

Jurnaliştii atrag atenţia asupra condiţiilor dubioase ale acestui document. Primăria concesionează pe următorii 49 de ani terenul respectiv, a cărui valoare de piaţă depăşeşte 500 de mii de euro. De partea cealaltă, trustul media care îşi va construi aici sediul se angajează să promoveze imaginea municipiului.

Hotărârea a fost aprobată rapid în consiliu, pentru ea votând cei 12 consilieri democrat-liberali, din cei 22 prezenţi. Problema este, însă, că terenul este unul de patrimoniu, iar legea administraţiei publice locale spune că în acest caz este nevoie de votul a două treimi din numărul consilierilor.

Antena 3


×
Subiecte în articol: primarie
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close