Antena 3 CNN Politică Ministrul Transporturilor îi asigură pe români că, din 2024, vor putea circula pe un drum european şi o cale ferată de mare viteză

Ministrul Transporturilor îi asigură pe români că, din 2024, vor putea circula pe un drum european şi o cale ferată de mare viteză

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a dat asigurări că românii vor putea circula, în prima parte a anului viitor, pe un drum european şi o cale ferată, ambele de mare viteză, finanţate din bani europeni.

Ministrul Transporturilor îi asigură pe români că, din 2024, vor putea circula pe un drum european şi o cale ferată de mare viteză
Sursa foto: Facebook/ Sorin Grindeanu
de Georgiana Adam    |    11 Aug 2023   •   13:17

Sorin Grindeanu a explicat, după o vizită pe şantierele de intrastructură rutieră şi feroviară din judeţul Hunedoara, că deşi iniţal termenul de finalizare era prevăzut pentru acest an, întârzierile s-au datorat problemelor întalnite in teren.

Ministrul Grindeanu a dat asigurări că de anul viitor se va putea circula pe tronsonul feroviar Curtici - Sghişoara, care cuprinde şi linia Simeria-Gusarda, cuprinse în Coridorul feroviar Rin-Dunăre.

"Undeva, prin martie - aprilie va fi inaugurat acest tronson, ajungându-se la viteza maximă de circulaţie, undeva la 160 de km/h. În a doua jumătate a anului viitor se va circula cu viteze de 160 km/h de la Curtici spre Sighișoara.", a spus Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu a vorbit, la Simeria, în judeţul Hunedorara, şi despre tronsonul de autostradă Margina-Holdea, cunosct pentru tunelurile pentru urşi.

"Această lucrare este o rușine. Eu circul mult cu mașina. Să te dai jos de pe autostradă, sa mergi 14-15 km, să reurci. Dacă vii dinspre Timișoara stai vreo oră în acel sens.", a spus acesta.

Ministrul a declarat că este de accord cu comasarea instituţiilor şi cu reducerile de personal din simplul motiv că Romania, mai ales Ministerul Transporturilor, nu îşi permite sa piardă fondurile europene.

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close