Antena 3 CNN Politică Ministrul Transporturilor: Trebuie să oferim oamenilor o alternativă la lipsa şoselelor, a autostrăzilor

Ministrul Transporturilor: Trebuie să oferim oamenilor o alternativă la lipsa şoselelor, a autostrăzilor

Ministrul Transporturilor: Trebuie să oferim oamenilor o alternativă la lipsa şoselelor, a autostrăzilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Noi 2013   •   16:00
Infrastructura feroviară din România este rămasă în urmă, însă, Ministerul Transporturilor pune accentul pe reabilitarea acesteia prin folosirea unor proiecte cu finanţare europeană nerambursabilă, a declarat sâmbătă, ministrul de resort, Ramona Mănescu.
 
"Este păcat că avem o infrastructură feroviară foarte dezvoltată ca suprafaţă, dar rămasă în urmă. Pe tronsoane pe care am putea circula cu 120 km/h, circulăm cu 40 km/h", a afirmat Ramona Mănescu, prezentă în localitatea Topliţa la inaugurarea unui drum ce a fost construit prin accesarea de fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Regional (POR), scrie Agerpres.
 
Ea a menţionat că transportul cu trenul ar putea constitui alternativă la deplasarea cu maşina, după modelul altor state dezvoltate.
 
Ramona Mănescu a precizat că reabilitarea şi modernizarea infrastructurii feroviare se află în atenţia Ministerului Transporturilor, inclusiv în discuţiile pe care instituţia le-a avut cu reprezentanţii Uniunii Europene.
 
"Trebuie să le oferim oamenilor o alternativă la lipsa şoselelor, a autostrăzilor. În orice stat civilizat se circulă mult mai comod, mult mai uşor, cu trenul. Şi mult mai ieftin. Doar în România nu se circulă nici cu trenul, nici cu maşina. Cu maşina pentru că nu ai pe unde, iar cu trenul pentru că arată aşa cum arată. Infrastructura feroviară este din ce în ce mai greu să fie utilizată la parametri normali", a adăugat Mănescu.
 

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close