Antena 3 CNN Politică Este oficial! Guvernul a decis câte minivacanțe vor avea bugetarii români în 2024

Este oficial! Guvernul a decis câte minivacanțe vor avea bugetarii români în 2024

Un proiect de hotărâre de Guvern, aflat pe ordinea de zi a ședinței de joi a Executivului, prevede numărul de minivacanțe pe care le vor avea bugetarii în 2024.

Este oficial! Guvernul a decis câte minivacanțe vor avea bugetarii români în 2024
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    21 Dec 2023   •   10:20

Bugetarii vor avea trei minivacanțe în 2024, de 1 mai, de Sf. Maria și de Crăciun, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern aflat pe ordinea de zi a ședinței de joi a Executivului.

"Pentru personalul din sistemul bugetar, zilele de 2 mai, 16 august și 27 decembrie 2024 se stabilesc ca zile libere", potrivit proiectului hotărârii de guvern aflat joi pe ordinea de zi a Executivului.

Două dintre cele trei zile libere, care cad în zile de vineri, sunt pentru a se face „punte”, astfel încât bugetarii vor avea două zile libere plus zilele de weekend, ceea ce înseamnă minivacanțe de patru zile.

În ceea ce privește ziua de 2 mai, aceasta va face punte între Ziua Muncii, sărbătorită pe 1 mai, care cade miercuri, și zilele libere acordate cu ocazia Sărbătorilor Pascale, adică 3-6 mai. Cu alte cuvinte, românii vor avea o minivacanță prelungită, de șase zile, în care se vor putea bucura de timp în familie. 

"Pentru recuperarea zilelor de muncă stabilite ca zile libere, instuţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la ata de 31 mai și 30 august 2024, respectiv 31 ianuarie 2025, potrivit panificărilor tabilite prin acte administrative emise la nivelul fiecărei instituții publice", se menționează în proiectul hotărârii de guvern.

×
Subiecte în articol: guvern minivacanțe bugetarii români
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close