Ministrul care nu are nicio ezitare să facă pasul înapoi. „Nu am să rămân într-un guvern după alegerile parlamentare”

de S.T.    |    11 Iun 2016   •   10:41
Ministrul care nu are nicio ezitare să facă pasul înapoi. „Nu am să rămân într-un guvern după alegerile parlamentare”

Ministrul Justiției, Raluca Prună, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că nu va rămâne într-un guvern de după alegerile parlamentare și că este de părere că politica se face prin partide.

„Nu, am răspuns că am lăsat o carieră, că am venit cu multă dragoste pentru țara care m-a format, însă cred că politica se face prin partide politice. (...) Răspunsul meu este categoric: nu am să rămân într-un guvern de după alegeri (n.r. alegeri parlamentare)”, declară ministrul la întrebarea dacă ar accepta să facă parte dintr-un nou Guvern, după alegerile parlamentare.

Tot în interviu, Raluca Prună susține că, în cazul în care se consideră că activitatea sa nu mai corespunde mandatului pe care acest Guvern îl are, nu are nicio ezitare să facă pasul înapoi.

„Dacă vreodată se va considera că ceea ce fac eu, dacă premierul va considera că ceea ce fac eu nu mai corespunde mandatului pe care acest Guvern îl are, nu am să am nicio ezitare să fac pasul înapoi. Deci, iau faptul de a fi ministru ca un mare privilegiu, încerc să fac cât pot eu de bine ceea ce pot eu, într-un timp scurt. Am făcut eforturi, (...) dar, încă o dată: dacă se va considera că trebuie să plec, am să plec. Am venit de la o carieră și mă întorc la acea carieră, nu am niciun fel de agendă decât agenda bunului simț și a bunului mers în domeniul de care acum, fiind foarte onorată, mă ocup — de justiție”, precizează ministrul Justiției.

Despre prezența la vot la scrutinul din 5 iunie, Raluca Prună spune că este păcat că a fost scăzută și că sunt oameni tineri care sunt complet dezinteresați de politică.

„Este păcat mai ales că eu cunosc, probabil ca noi toți, în cercul meu oameni tineri care au o viață foarte sănătoasă, (...) și care nu pot numi partidele din această țară. Sunt oameni care au mai puțin de 30 de ani, care au o viață, o profesie și care sunt complet dezinteresați de politică. (...) Și faptul că ei nu sunt interesați de viața politică din cetate, cred că este un lucru asupra căruia trebuie să medităm”, subliniază ministrul justiției.

Referitor la atacurile la adresa sistemului judiciar și la faptul că justiția a fost temă de campanie, ea a subliniat că forul competent să apere este Consiliul Superior al Magistraturii, care este garantul independenței justiției. Raluca Prună a spus că își dorește ca dezbaterea politică să fie una de idei și să nu implice justiția.

 

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close