Antena 3 CNN Politică Mircea Badea, despre răpirea jurnaliştilor din Irak: Este o afacere a serviciilor secrete în frunte cu Traian Băsescu

Mircea Badea, despre răpirea jurnaliştilor din Irak: Este o afacere a serviciilor secrete în frunte cu Traian Băsescu

Mircea Badea, despre răpirea jurnaliştilor din Irak: Este o afacere a serviciilor secrete în frunte cu Traian Băsescu
Sursa foto: Foto: VideoNews
11 Noi 2014   •   00:10
Mircea Badea a explicat, în cadrul emisiunii "Sinteza Zilei", realizată de Mihai Gâdea, că interviul cu Muhammad Munaf este foarte relevant în sensul implicării lui Traian Băsescu în cazul jurnaliştilor răpiţi în Irak.
 
"Este foarte interesant ceea ce spune domnul acesta Munaf. Partea aceea în care s-a referit ca "cineva din România", la proces. Şi oficial, Monica Macovei, ministrul Justiţiei de la acea vreme, spusese că statul român nu este reprezentat oficial. Acum sigur, această afacere este una a Serviciilor Secrete. Inclusiv procurorii care au investigat au fost ţinuţi în beznă, nu ştiu cu ce putere şi cu ce bază legală, dar au fost ţinuţi în beznă. Este o afacere a Serviciilor Secrete cu profesorul Traian Băsescu în fruntea acelei celule. Să sperăm că  tot la celulă şi tot de criză va ajunge şi Traian Băsescu după ce îşi va pierde imunitatea. Eu consider că miza acestor alegeri, este intrarea la celulă, acolo unde îi place lui Traian Băsescu. Cred că este cel mai important lucru care se joacă la aceste alegeri."
 
Badea a opinat că nici candidatul susţinut de ACL nu stă mai bine în prag de alegeri, acesta încercând să explice în continuare că a devenit proprietar a şase case din "muncă cinstită de profesor". 
 
"Problema cu cele şase case ale lui Iohannis nu sunt cele şase case în sine. Am văzut politicieni cu mai multe sau mai mari. Pe mine mă interesează, însă, ce spune politicianul despre chestiune. Nu poate să nu aibă nimic de spus decât  "Orice profesor poate, dacă munceşte cinstit". Exact ca la Băsescu, care a dat un dos de palmă copilului. Sigur, e clar că i-a dat un dos de palmă, dar în relaţia cetăţean-politician, mie mi se pare mai reprezentativ felul în care dânsul a ales să trateze această idee. Este ceva de netolerat, după părerea mea."
 
Realizatorul emisiunii "În gura presei" a arătat că propaganda lui Traian Băsescu nu a mai dorit dezbatere electorală după turul I, deşi în campanie de dinainte susţinea puternic acest demers.

"Dar eu m-am tot întrebat, după ce au tot rămas doi candidaţi, propaganda băsistă nu şi-a mai dorit dezbatere. A trecut turul I. Dezbatere? Hm. Păi cum "hm"? Nici nu mai au când să fie făcute dezbaterile. E luni, imediat e marţi. Când mai faci? Până pui la punct detaliile. Nu o să fie nicio dezbatere. "Posturile nu e bune", niciunul. La Discovery eventual să se facă o dezbatere electorală. Nu cred că se va întâmpla niciuna, dar eu, ca cetăţean, nici nu mai sunt aşa de interesat de dezbatere, pentru că nu mai am ce să aflu în plus. Eu mă aşteptam, totuşi, ca domnul Iohannis să găsească o metodă de a ieşi din situaţia asta cu cele şase case. Nu, dânsul insistă, a muncit cinstit ca profesor şi şi-a luat şase case. Lucruri în plus de aflat despre cei doi nu avem. 
 

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close