x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Mircea Badea: Dezbaterea din Parlamentul European mi-a rezolvat orice fel de iluzie aș fi avut despre această instituție

de D.G.   •   08 Feb 2018   •   00:29
Mircea Badea: Dezbaterea din Parlamentul European mi-a rezolvat orice fel de iluzie aș fi avut despre această instituție 817

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a discutat miercuri după-amiază modificările la legile justiţiei din România, în prezenţa ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, căruia nu i s-a permis să ia cuvântul.

Dezbaterea, intitulată 'Ameninţări la adresa statului de drept provocate de reforma sistemului judiciar din România', a fost cerută de Grupul Verzilor/Alianţa Liberă Europeană din Parlamentul European.

La finalul dezbaterii, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a criticat modul în care au avut loc discuțiile, spunând că "s-a discutat într-o manieră absolută politicianistă".

Opinia lui Tudoer Toader este împărtășită și de Mircea Badea, realizatorul emisunii "În gura presei":

"Uitându-mă la așa-zisa dezbatere din Parlamentul European mi-am dat seama că mulți dintre noi suntem 30 de clase peste ei. Problema e că nu prea suntem de acțiune. (Ți se făcea jenă pe alocuri. Pentru că te așteptai la o dezbatere. A fost o sumă de declarații stric politice, care mi-au întărit mie convingerea că popularii europeni sunt ceva absolut dezgustător", a spus Mircea Badea.

 

sati