Antena 3 Politică Mircea Diaconu a fost chemat la Parchet. Ancheta în cazul lui a fost extinsă

Mircea Diaconu a fost chemat la Parchet. Ancheta în cazul lui a fost extinsă

de L.D.    |    31 Mai 2012   •   16:10
Mircea Diaconu a fost chemat la Parchet. Ancheta în cazul lui a fost extinsă
Sursa foto: foto: Intact Images

Procurorii Parchetului instanţei supreme au extins cercetările vizând conflictul de interese în care s-ar fi aflat ministrul Culturii, Mircea Diaconu, şi au început urmărirea penală împotriva sa pentru că, în calitate de director la Teatrul Nottara, şi-a ajutat soţia să primească anumite contracte.
   
Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) anunţă că, în urmă cu două zile, au extins cercetările în ceea ce-l priveşte pe ministrul Culturii, Mircea Diaconu, care ar fi fost reclamat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) procurorilor pentru un posibil conflict de interese.
   
Inspectorii ANI au sesizat PICCJ în legătură cu incompatibilitatea în care s-ar fi aflat pe-atunci senatorul Mircea Diaconu, care ocupa simultan şi funcţia de director al Teatrului Nottara din Bucureşti. ANI a reclamat totodată şi un posibil conflict de interese în care s-ar fi aflat Diaconu, care, din poziţia de director al teatrului, a promovat-o pe soţia sa în funcţia de regizor artistic al instituţiei, realizând, potrivit procurorilor, "în mod direct un folos material pentru soţia sa".
   
Pentru aceste fapte procurorii au început, în 4 ianuarie, urmărirea penală împotriva lui Diaconu.
   
Procurorii afirmă că după audierea lui Diaconu au obţinut "mai multe elemente de fapt care servesc la constatarea existenţei infracţiunii pentru care s-a început urmărirea penală, dar şi a existenţei altor infracţiuni de conflict de interese".
 
Procurorii mai anunţă că Diaconu a fost citat din nou pentru a fi audiat, joi, 31 mai, însă, după prânz, aceştia au fost anunţaţi că ministrul Culturii nu se poate prezenta "din motive obiective" şi doreşte ca audierea să fie programată în 11 iunie. În aceste condiţii, procurorii l-au anunţat prin agent procedural pe ministrul Culturii despre extinderea cercetărilor în cazul său pentru noile presupuse fapte de conflict de interese.
   
Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, a declarat, joi că după şedinţa privind Strategia Naţională Anticorupţie va pleca la Parchetul instanţei supreme, unde a fost convocat în legătură cu dosarul de conflict de interese deschis de procurori la sesizarea ANI Mediafax.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close