Antena 3 CNN Politică Mircea Diaconu: "Urmează crize mondiale de foame şi de apă. Se pregăteşte cineva în România?"

Mircea Diaconu: "Urmează crize mondiale de foame şi de apă. Se pregăteşte cineva în România?"

Mircea Diaconu, fost europarlamentar, a declarat, în direct la Antena 3, că urmează crize mondiale de foame şi de apă. "Se pregăteşte cineva în România pentru asta?", a întrebat Mircea Diaconu.

Mircea Diaconu: "Urmează crize mondiale de foame şi de apă. Se pregăteşte cineva în România?"
Sursa foto: Antena 3
de Alin Tarnovschi    |    03 Apr 2022   •   20:41

Mircea Diaconu a povesit că, înainte de războiul din Ucraina şi de pandemia de coronavirus, experţii anunţau că urmează crize mondiale de foame şi de apă.

"Tot pun sociologii întrebarea, clasică deja, în ce direcţie merge România? Da, dar cine a definit-o? Mai întrebă pe cineva? A definit cineva direcţia ca să spună asta e direcţia bună?

Trebuie să o defineşti în primul rând. Nu înţeleg ce li se întâmplă. Lor li se întâmplă, nu provoacă. Ei, decidenţii, vârful ţării, preşedintele. Lumea vrea un Macron, un Orban, ceva de genul ăsta.

Trebuie să înţeleagă, vârful ţării, ce urmează să ni se întâmple şi să ne pregătim pentru acele lucruri.

Se vorbeşte de câţiva ani de zile, de când eram eu la Bruxelles, specialiştii spuneau foarte clar: urmează crize uriaşe, mondiale, de foame, alimentare, şi de apă. Şi astea s-au amânat pur şi simplu din cauza unei pandemii, care e măruntă, şi a unui război regional, dar alea vin peste noi ca un tăvălug.

Se pregăteşte cineva pentru asta în România? Nu! Au probleme: Iată Cîţu, cade Cîţu. E ridicol. E un model de preşedinte, să fie înalt, slab, naţionalist. Câtă vreme acest subiect este ratat în România la nesfârşit şi ritmic, câtă vreme nu se înţelege că preşedintele trebuie să fie al societăţii întregi şi el e doar preşedintele unui partid şi la nesfârşit partidele nasc preşedinţi de partid, subiectul e ratat. Ne învârtim în aceeaşi cloacă", a declarat Mircea Diaconu.

×
Subiecte în articol: Mircea Diaconu
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close