Antena 3 CNN Politică Mircea Diaconu, dacă va deveni preşedinte: „Nu mă duc la Cotroceni. Nu ştiu unde, dar la Cotroceni nu mă duc”

Mircea Diaconu, dacă va deveni preşedinte: „Nu mă duc la Cotroceni. Nu ştiu unde, dar la Cotroceni nu mă duc”

Mircea Diaconu, dacă va deveni preşedinte: „Nu mă duc la Cotroceni. Nu ştiu unde, dar la Cotroceni nu mă duc”
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    22 Oct 2019   •   21:32

Candidatul independent la Preşedinţie Mircea Diaconu, susţinut de către Pro România şi ALDE, a declarat marţi, la Timişoara, că dacă va deveni preşedinte, nu va intra nicio oră în Palatul Cotroceni şi va cere Guvernului să îi găsească un alt sediu.

„Nu mă duc la Cotroceni. Nu ştiu unde, dar la Cotroceni nu mă duc. Nu intru nicio oră la Cotroceni. Mandatul este al Cotrocenilor? Este al naţiunii. Cotroceniul este un palat. Refuz Cotroceniul. Fac o hârtie către Guvernul României care va fi la acea vreme cerând să mi se găsească sau să căutăm un sediu pentru Preşedinţie, pentru că Palatul Cotroceni, după părerea mea, este un palat regal cu o destinaţie exactă dată prin testament regal şi care nu este în niciun caz cel mai potrivit pentru Preşedinţie. Un palat regal nu poate fi un loc pentru preşedinte”, a afirmat Mircea Diaconu.

În altă ordine de idei, el a afirmat că lista sa conţine multe priorităţi, dar esenţială va fi încercarea sa de a explica instituţiilor fundamentale ale statului, „cu legea în mână, care sunt competenţele, limitele şi frontierele de competenţă”.
 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close