Antena 3 CNN Politică Mircea Duşa: Militarii îşi asumă riscuri, au anumite privaţiuni şi sunt singurii care jură să îşi apere ţara cu preţul vieţii

Mircea Duşa: Militarii îşi asumă riscuri, au anumite privaţiuni şi sunt singurii care jură să îşi apere ţara cu preţul vieţii

de G.S.    |    22 Apr 2015   •   15:24
Pe 23 aprilie este Ziua Forţelor Terestre şi ministrul Apărării, Mircea Duşa, a explicat că militarii din această structură se află în teatrele de operaţii. 
 
"Vorbim de peste 650 de militari în Afganistan, 1.500 de militari se află la acest exerciţiu comun pe care îl organizăm în poligonul de la Smârdan. Alţi 150 de militari sunt în Germania, tot la un exerciţiu militar, organizat de NATO."
 
Mircea Duşa a participat, miercuri, la o depunere de coroane de flori la Memorialul Eroilor Neamului, în Parcul Carol din Bucureşti. 
 
"Am ţinut să depunem coroane la monumentul celor care şi-au pierdut vieţile în teatrele de operaţii, chiar dacă Ziua Forţelor terestre este mâine. În Parcul Carol, până diseară, dorim să prezentăm oamenilor care se află în Bucureşti preocupări ale militarilor din forţele terestre, dar şi mijloacele de luptă din dotare. Au ţinut să fie alături de noi şi militari din SUA, partenerii noştri şi nu îmi rămâne decât să le urez militarilor sănătate, lor şi familiilor lor."
 
Duşa a explicat şi că proiectul de lege adoptat în şedinţa de Guvern, referitor la pensiile militare, rezolvă o nedreptate făcută tuturor militarilor. 
 
"Astăzi, în şedinţa de Guvern, s-a reparat o nedreptate făcută militarilor din toate structurile de securitate naţională şi credem că acest proiect de lege, după ce va fi adoptat de Parlament, conferă militarilor o pensie decentă, pe măsura riscului şi a responsabilităţii pe care o au faţă de ţară. Aşa cum ştiţi, militarii îşi asumă anumite lucruri, au şi anumite privaţiuni şi sunt singurii care jură că îşi vor apăra ţara cu preţul vieţii."
 

×

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close