Antena 3 CNN Politică Mircea Duşa: Se impun măsuri dure în cazul în care nu sunt respectate simbolurile naţionale

Mircea Duşa: Se impun măsuri dure în cazul în care nu sunt respectate simbolurile naţionale

Mircea Duşa: Se impun măsuri dure în cazul în care nu sunt respectate simbolurile naţionale
Sursa foto: Foto: Agerpres
02 Feb 2013   •   17:37

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat, sâmbătă, la Miercurea Ciuc, că simbolurile naţionale ale României trebuie respectate, impunându-se "măsuri dure" în cazul în care se aduce ofensă acestora.
   
Mircea Duşa a fost întrebat de ce este atât de greu să se aplice în Harghita legea privind respectarea simbolurilor statului român.
   
"Sigur că anumite chestiuni punctuale, care creează suspiciuni, trebuie rezolvate şi trebuie rezolvate de către instituţiile abilitate ale statului, fie că este vorba de contravenţii sau, uneori, chiar de cazuri mai grave. Pentru că, până la urmă, dacă nu există o sancţiune în lege pe alte elemente decât cele pe contravenţii, totuşi, instituţiile statului trebuie să se sesizeze şi, probabil, trebuie să plece de la cei care sunt abilitaţi de lege în acest domeniu şi să acţioneze în aşa fel încât simbolurile României să fie respectate şi să nu avem discuţii de acest gen în cele două judeţe (n.r. - Harghita şi Covasna). Sigur că atunci când se aduce ofensă simbolurilor statului român trebuie luate măsuri dure în acest sens", a precizat Duşa, conform Mediafax.
   
El a afirmat că discuţiile legate de autonomie nu îşi au rostul în 2013.
   
"Eu cred că discuţiile inutile legate de autonomie şi de faptul că unii, cu mintea mai înflăcărată, tot încearcă să agite spiritele în cele două judeţe nu sunt normale şi ştiu foarte bine, pentru că sunt din acest judeţ, că românii şi maghiarii din Harghita şi Covasna trăiesc în bună înţelegere şi nu este cazul să mai facem astfel de afirmaţii în 2013", a spus Duşa.
   
În opinia lui Duşa, autorităţile locale din cele două judeţe trebuie să fie preocupate primordial de problemele legate de starea economică, de crearea de locuri de muncă şi alte domenii care interesează populaţia.
   
Mircea Duşa a participat, sâmbătă, la autoevaluarea stării Brigăzii 61 Vânători de Munte, unde s-a întâlnit şi cu militarii răniţi şi văduvele militarilor eroi.

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close