Antena 3 CNN Politică Mircea Fechet, ministrul Mediului, anunţă un buget record pentru programul Casa Verde Fotovoltaice 2024

Mircea Fechet, ministrul Mediului, anunţă un buget record pentru programul Casa Verde Fotovoltaice 2024

"Ne oprim atunci când vom avea panouri fotovoltaice și pe ultimul acoperiș din România", spune ministrul Mediului, Mircea Fechet. El anunță un buget record în 2024 pentru programul Casa Verde Fotovoltaice, respectiv două miliarde de lei.

Mircea Fechet, ministrul Mediului, anunţă un buget record pentru programul Casa Verde Fotovoltaice 2024
de Georgiana Adam    |    17 Ian 2024   •   13:27

"Am avut în ultimele zile mai multe discuții cu colegii mei, pentru că încercăm să creionăm modul în care vom funcționa în 2024. Așadar, ne propunem să creștem bugetul AFM, însă mai important cred că sunt programele în sine. Casa verde Fotovoltaice - vom avea un buget record în 2024, respectiv două miliarde de lei doar pentru persoane fizice. La aceste 2 miliarde de lei adăugăm încă 250 de milioane pentru unități de cult și instituții publice din domeniul asistenței sociale. Ne oprim atunci când vom avea panouri fotovoltaice și pe ultimul acoperiș din România", spune Mircea Fechet.

El a mai spus că și bugetul pentru Rabla plus va fi unul record, respectiv un miliard de lei - "vom păstra tentința de a lua sume de bani de la Rabla clasic și de a-i muta la Rabla Plus".

De asemenea, el a anunțat și programul Rabla la tractoare și utilaje agricole, dar și finanțarea programului "Săptămâna Verde" în școlile din România, precum și programul Rangerii juniori, potrivit căruia copiii vor participa la diferite vizite în parcuri naționale și arii naturale protejate.

Material susţinut de PNL

×
Subiecte în articol: mircea fechet PNL panouri fotovoltaice
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close