Antena 3 CNN Politică Mircea Geoană a apărut la un post de televiziune din SUA. Vezi ce a declarat preşedintele Senatului

Mircea Geoană a apărut la un post de televiziune din SUA. Vezi ce a declarat preşedintele Senatului

Mircea Geoană a apărut la un post de televiziune din SUA. Vezi ce a declarat preşedintele Senatului
Sursa foto: Foto: Intact Images
03 Noi 2011   •   14:56

Mircea Geoana a vorbit la un post de televiziune din Statele Unite despre aderarea României la zona euro. Preşedintele Senatului le-a explicat americanilor că situaţia din Grecia va îngreuna procesul de aderare pentru ţara noastră, cu toate că Guvernul a luat o serie de măsuri drastice.

"Din punct de vedere strategic, este obiectivul nostru să fim parte a procesului de luare a deciziilor în Europa. Nu pot să dau un pronostic privind data aderării la zona euro sau asupra condiţiilor care vor fi, pentru că este clar că Europa va fi mai riguroasă şi mai atentă în acceptarea unor membri noi", a declarat Mircea Geonă pentru Fox Business.

Preşedintele Senatului a vorbit şi despre situaţia din Grecia care ar putea îngreuna procesul de aderare la zona euro pentru ţara noastră. "Va fi mai greu pentru noi şi pentru celelalte ţări din zonă care nu sunt membre ale comunităţii euro. De fapt, noi facem sacrificiile necesare, dar există un efect de domino. Perspectivele de creştere economică ale României au fost revizuite în minus pentru anul viitor", a mai spus Mircea Geoană.

 


×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close