Antena 3 CNN Politică Mircea Geoană a fost suspendat din PSD pentru şase luni

Mircea Geoană a fost suspendat din PSD pentru şase luni

Mircea Geoană a fost suspendat din PSD pentru şase luni
Sursa foto: Foto: Intact Images
13 Dec 2010   •   13:33

Conducerea Partidului Social Democrat a decis ca Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, să fie suspendat din PSD pentru şase luni. Membrii Biroului Permanent Naţional al partidului au reluat, în şedinţa de luni, subiectul legat de declaraţiile făcute recent de acesta.

Proaspăt suspendat , fostul candidat la preşedinţia ţării a declarat că pentru el decizia BPN nu are un temei statuar şi că declaraţiile sale la adresa lui Ponta au reprezentat o modalitate de manifestare a dreptului la libera exprimare şi nu un atac la adresa colegilor săi.
Vezi aici mai multe despre reacţia lui Mircea Geoană la decizia Biroului Permanent
.

Victor Ponta a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că speră ca Geoană să ia în serios această sancţiuni şi să o înţeleagă ca pe un lucru corect. Liderul PSD a refuzat să mai comenteze pe acest subiect, pe care îl consideră unul încheiat.

 


Purtătorul de cuvânt al PSD, Emil Radu Moldovan, a confirmat, în cadrul unei intervenţii telefonice la postul Antena 3, suspendarea fostului lider social democrat din partid datorată nerespectarii deciziei anterioare a PSD, de a se abţine de la comentarii negative la adresa colegilor săi.

Moldovan a adăugat că, deşi Geoană nu mai are nici un drept de manifestare publică în numele partidului, PSD îl va susţine în continuare în funcţia de preşedinte al Senatului şi aşteaptă acelaşi lucru şi din partea acestuia.
 


Mircea Geoană a susţinut, într-o declaraţie filmată şi postată, luni, pe blogul personal, că a fost sfătuit de Victor Ponta, la dezbaterea avută cu Traian Băsescu înaintea ultimului tur al prezidenţialelor din 2009, să spună că a fost acasă, la nevastă, în cazul unei întrebări despre vizita făcută la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu.
 


În replică, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, pe 7 decembrie, că singurul cu care Mircea Geoană s-a sfătuit, înaintea alegerilor prezidenţiale din 2009, a fost Sorin Ovidiu Vîntu. El a mai spus că afirmaţiile făcute de Geoană pe blog despre episodul vizitei la Vîntu şi reacţia staff-ului de campanie sunt "minciuni". 

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, s-a declarat de acord cu o eventuală sancţiune cu avertisment pentru preşedintele Senatului, Mircea Geoană. "E o treabă pe care o s-o discutăm, dar în cadru intern, de partid. Eu nu sunt pentru măsuri radicale, de tăiat capete. În acelaşi timp trebuie fiecare să aiba mai mult simţ al răspunderii. Iar un lider de partid cu atat mai mult", a spus Iliescu, întrebat despre eventuale măsuri ale PSD împotriva lui Mircea Geoană, după recentele sale acuzaţii la adresa actualei conduceri a formaţiunii.

Întrebat dacă Geoană ar trebui să primească "măcar un avertisment", Iliescu a răspuns: "Bineînţeles! Bineînţeles!".









×
Subiecte în articol: Mircea Geoană PSD ultimatum
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close