Antena 3 CNN Politică Mircea Geoană explică semnificația vizitei lui Klaus Iohannis la Casa Albă

Mircea Geoană explică semnificația vizitei lui Klaus Iohannis la Casa Albă

Mircea Geoană explică semnificația vizitei lui Klaus Iohannis la Casa Albă
21 Aug 2019   •   10:57

Secretarul general adjunct al NATO și fostul lider social-democrat, Mircea Geoană, a precizat că vizita lui Klaus Iohannis în SUA și întâlnirea cu Donald Trump reprezintă pe deplin ”un moment de maturitate în parteneriatul strategic româno-american”.

„Moment de maturitate deplina in parteneriatul strategic romano-american. Noua vizita a presedintelui Romaniei la Washington consfinteste rolul Romaniei de aliat privilegiat al Americii in Europa. La 30 de ani de la prabusirea comunismului, la 22 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic si la 15 ani de la intrarea tarii noastre in NATO, transformarea in politica externa si de securitate a tarii noastre este remarcabila. Salut reconfirmarea importantei strategice a zonei Marii Negre pentru securitatea transatlantica si a securitatii energetice ca parte indisolubila a securitatii nationale si zonale. Relatia tarii noastre cu Statele Unite si Uniunea Europeana trebuie sa ramana si pe mai departe un teren al actiunii comune a tuturor fortelor politice si al interesului superior al natiunii romane”, a scris Mircea Geoana pe pagina sa de Facebook.

Vizita de două zile la Washington a preşedintelui Klaus Iohannis are loc la invitaţia omologului american. Vizita vine în contextul în care România marchează 30 de ani de la căderea comunismului şi 15 ani de apartenenţă la NATO, după cum anunţa Casa Albă.

În iunie 2017, preşedintele Klaus Iohannis a fost primit prima oară la Casa Albă de preşedintele Donald Trump.

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close