Antena 3 CNN Politică Mircea Geoană: Fără americani nu existăm nici noi, nici Europa. Reputația noastră în UE este minusculă

Mircea Geoană: Fără americani nu existăm nici noi, nici Europa. Reputația noastră în UE este minusculă

Mircea Geoană: Fără americani nu existăm nici noi, nici Europa. Reputația noastră în UE este minusculă
27 Dec 2018   •   18:52

Fostul ministru de Externe Mircea Geoană a vorbit în emisiunea „Punctul de Întâlnire” despre ruptura dintre SUA și Uniunea Europeană și rolul României în Uniunea Europeană.

„Este o reașezare violentă a ordinii mondiale. Suntem martori la reașezarea Asiei ca bloc dominant. Ce facem cu China, cu India, cu Australia? Sunt țări cu o creștere rapida la nivel mondial. La momentul actual se poate observa o ruptură a relațiilor SUA cu UE, iar acest lucru este susținut de evenimentele din ultimul an. Principala problemă a României este riscul de divorț a Europei de SUA. Fără americani nu existăm nici noi, nici Europa. 

În NATO stăm foarte bine. Militarii noștri merită toată aprecierea. Reputația noastră în UE este minusculă. Cum este posibil ca în NATO să fim așa de influenți, iar în Europa și în percepția publică o imagine așa proastă. În tehnologie suntem buni, la fel și în creativitate. Jucăm mult sub categoria noastră. Nu pot să joc în NATO mai sus față de valoarea nominală, iar în UE mai jos. În UE sunt și oameni care creează repulsie, crime, jafuri. Nu am depășit un complex de provincialitate”, a spus Mircea Geoană.

 

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană Punctul de întâlnire
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close