Antena 3 CNN Politică Mircea Geoană: Gabriel Oprea a acţionat în afara disciplinei de partid în cazul numirilor făcute în minister

Mircea Geoană: Gabriel Oprea a acţionat în afara disciplinei de partid în cazul numirilor făcute în minister

Mircea Geoană: Gabriel Oprea a acţionat în afara disciplinei de partid în cazul numirilor făcute în minister
10 Ian 2009   •   15:05

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a acţionat unilateral şi în afara disciplinei de partid prin numirile făcute la minister, inclusiv cea a lui Virgil Ardelean la Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă. Declaraţia a fost făcută chiar de preşedintele PSD, Mircea Geoană. Liderul social democrat a precizat chiar că Biroul Politic Naţional al partidului se va reuni luni pentru decizii disciplinare în acest caz.
Surse din Partidul Social Democrat au declarat în exclusivitate pentru Antena 3 că la şedinţa de luni a Biroului Politic al PSD este posibil ca ministrul social democrat al Administraţiei şi Internelor să rămână fără sprijin politic şi ar putea fi decisă chiar excluderea lui din partid.
Şi Liviu Dragnea, vicepreşedinte PSD, consideră că greşeala este a premierului Emil Boc, care, conform înţelegerii cu Mircea Geoană, ar fi trebuit să aştepte ca numirile să fie întâi validate de liderul social democrat. "Premierul Emil Boc nu a fost corect întrucât a fost o înţelegere între el şi Mircea Geoană ca toate numirile pe care le face să fie sub semnătura lui Mircea Geoană. Boc a greşit", a declarat Dragnea.
Pe de altă parte, Ioan Rus, fost ministru de Interne şi vicepreşedinte al PSD, este mulţumit de numirile făcute de Gabriel Oprea şi consideră că nu a greşit din punct de vedere profesional. ?Îi cunosc personal din perioada când eram ministru de Interne şi am o părere bună şi foarte bună despre ei, fiind profesionişti?, a spus Rus.
Gabriel Oprea a declarat sâmbătă dimineaţă, într-o conferinţă de presă, că numirile secretarilor de stat din cadrul Ministerului Administraţiilor şi Internelor s-au făcut pe criterii politice, dar ţinând cont de profesionalism. ?"Numirile în funcţii de secretari de stat au fost făcute pe criterii politice, ţinând cont în primul rând de experienţa profesională, probitatea morală a celor ce vor ocupa aceste posturi, precum şi de performanţele politice ale organizaţiilor lor. Toţi cei numiţi în aceste funcţii sunt profesionişti şi oameni cu experienţă", spunea acesta.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană Gabriel Oprea
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close