x close

Mircea Geoană îi cere preşedintelui Băsescu să renunţe la revizuirea Constituţiei

de Antena3.ro    |    24 Iun 2011   •   20:06
Mircea Geoană îi cere preşedintelui Băsescu să renunţe la revizuirea Constituţiei 429 Foto: INTACT Images
Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a transmis o scrisoare deschisă preşedintelui Traian Băsescu în care îi solicită să „considere cu celeritate” retragerea propunerii de revizuire a Constituţiei şi lansarea unui Forum Constituţional, conform Agerpres.

Geoană îi mai cere preşedintelui să renunţe la angajarea răspunderii Guvernului pe o lege a reorganizării administrative.

VEZI DOCUMENTUL OFICIAL TRIMIS PREŞEDINTELUI BĂSESCU

Şeful Senatului mai arată că propunerea de modificare a Constituţiei trebuie să fie elaborată de un comitet larg şi reprezentativ, cu expertiză internă şi internaţională: "Doar astfel veţi găsi parteneri şi susţinători pentru a abordare democratică şi transparentă de reformare a legii fundamentale, care să răspundă cu adevărat nevoilor României în actualul context european”, se motivează în scrisoare.

De asemenea, preşedintele Senatului i-a cerut lui Traian Băsescu să ia în considerare „renunţarea imediată la angajarea răspunderii Guvernului pe o lege a reorganizării administrative”: „Practica abuzivă a angajării răspunderii este în general neconstituţională şi profund nedemocratică, iar în acest caz iresponsabilă”, a afirmat preşedintele Senatului.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati