Antena 3 CNN Politică Mircea Geoană îi cere preşedintelui Băsescu să renunţe la revizuirea Constituţiei

Mircea Geoană îi cere preşedintelui Băsescu să renunţe la revizuirea Constituţiei

Mircea Geoană îi cere preşedintelui Băsescu să renunţe la revizuirea Constituţiei
Sursa foto: Foto: INTACT Images
24 Iun 2011   •   20:06
Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a transmis o scrisoare deschisă preşedintelui Traian Băsescu în care îi solicită să „considere cu celeritate” retragerea propunerii de revizuire a Constituţiei şi lansarea unui Forum Constituţional, conform Agerpres.

Geoană îi mai cere preşedintelui să renunţe la angajarea răspunderii Guvernului pe o lege a reorganizării administrative.

VEZI DOCUMENTUL OFICIAL TRIMIS PREŞEDINTELUI BĂSESCU

Şeful Senatului mai arată că propunerea de modificare a Constituţiei trebuie să fie elaborată de un comitet larg şi reprezentativ, cu expertiză internă şi internaţională: "Doar astfel veţi găsi parteneri şi susţinători pentru a abordare democratică şi transparentă de reformare a legii fundamentale, care să răspundă cu adevărat nevoilor României în actualul context european”, se motivează în scrisoare.

De asemenea, preşedintele Senatului i-a cerut lui Traian Băsescu să ia în considerare „renunţarea imediată la angajarea răspunderii Guvernului pe o lege a reorganizării administrative”: „Practica abuzivă a angajării răspunderii este în general neconstituţională şi profund nedemocratică, iar în acest caz iresponsabilă”, a afirmat preşedintele Senatului.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close