Antena 3 CNN Politică Avertismentul lui Mircea Geoană: „Mă tem că grațierea va deveni pretext pentru un război politic”

Avertismentul lui Mircea Geoană: „Mă tem că grațierea va deveni pretext pentru un război politic”

Avertismentul lui Mircea Geoană: „Mă tem că grațierea va deveni pretext pentru un război politic”
Sursa foto: Foto:Agerpres
22 Ian 2017   •   21:51

O lege a graţierii şi amnistiei dată prin ordonanţă de urgenţă reprezintă un abuz din partea majorităţii parlamentare, este avertismentul lui Mircea Geoană, scrie digi24.ro.

Fostul preşedinte PSD a încurajat varianta unei dezbateri sănătoase pe acest subiect şi nu „scurtcircuitarea” Parlamentului, prin intermediul unei ordonanţe de urgenţă.

„Da, trebuie mers împotriva corupției în continuare, dar în așa fel încât și drepturile individuale, libertățile individuale să fie apărate. Pot asculta argumente pro și contra cu privire la conținut, dar ordonanța de urgență cu privire la acest gen de chestiuni e, de multă vreme, un exces și un abuz de dominație a majorității momentului pe subiecte mult mai importante. Pentru asta e parlamentul făcut. Această metodă - care dă senzatia de scurtcircuitare a unui traseu până la urmă democratic, când ai și majoritate în parlament - e un lucru greșit. Teama mea e că acest subiect poate să devină un pretext pentru un război politic extrem de sever”, a spus Mircea Geoană.

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close