Antena 3 CNN Politică Mircea Geoană: Nouă milioane de români trăiesc sub pragul sărăciei

Mircea Geoană: Nouă milioane de români trăiesc sub pragul sărăciei

Mircea Geoană: Nouă milioane de români trăiesc sub pragul sărăciei
Sursa foto: Foto: Mediafax
10 Noi 2012   •   19:10

Senatorul USL Mircea Geoană a afirmat, sâmbătă, în faţa a peste 1.000 de locuitori din oraşul doljean Segarcea aflat în colegiul său senatorial unde candidează pentru un nou mandat, că nouă din cei 20 de milioane de români trăiesc sub pragul sărăciei şi le-a cerut segărcenilor să vină la vot de 9 decembrie 'nu neapărat să îl voteze pe Geoană', ci pentru că 'aşa nu mai merge aşa'.
   
'Nouă milioane de români din cei 20 de milioane, câţi am mai rămas pe acest tărâm al nostru sfânt, trăiesc sub nivelul sărăciei, iar două milioane din cei patru milioane de salariaţi mari şi laţi câţi mai avem, deşi au salariu, nu ajung să se întreţină şi să îşi plătească factura la sfârşit de lună. Avem o ţară mult prea săracă şi mult prea inegală şi trebuie să luptăm în primul rând cu sărăcia şi cu inegalitatea, iar cei care vă spun hai să dăm celor bogaţi că de la masa lor o să cadă şi pe masa săracului nu au dreptate. Hai să ajutăm de sus şi să dăm acces la şcoală celor tineri, o pensie mai bună celor bătrâni medicamente româneşti mai ieftine şi subvenţii pentru agricultură', a spus Geoană.
   
Fostul preşedinte al PSD a criticat guvernarea PDL şi pentru că 'şi-a bătut joc de banii europeni pentru agricultură'. 'Şi-au bătut joc de banii europeni timp de patru ani de zile. 20 de miliarde de euro pentru agricultură trebuia să intre în România. Nişte neisprăviţi. Nişte oameni care nu au avut habar de ce înseamnă să conduci o ţară. (...)Ce se va întâmpla după 9 decembrie nu este vorba despre Geoană, Zgonea sau noi, ci este vorba despre ce facem cu ţara. Vă rog din inimă veniţi la aceste alegeri, dacă vreţi pentru mine, vă mulţumesc foarte mult, m-aţi mai votat şi sper să mă votaţi în continuare. Şi pe Vali Zgonea la fel. Dar veniţi pentru că este nevoie de dumneavoastră, pentru că nu mai merge aşa, se prăbuşeşte ţara asta, ne pleacă copiii peste tot', a spus Geoană.
   
Senatorul Mircea Geoană şi deputatul Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, s-au prezentat sâmbătă după-amiază în faţa locuitorilor din oraşul doljean Segarcea aflat în colegiile celor doi candidaţi USL - Colegiul 5 Senat Dolj - Segarcea-Dăbuleni-Valea Dunării, pentru Senat, în care candidează Geoană şi pe care l-a reprezentat şi în acest mandat în camera superioară a Parlamentului, şi Colegiul 9 Deputaţi Segarcea - Valea Dunării, reprezentat în Camera Deputaţilor de Zgonea, unde preşedintele Camerei Deputaţilor candidează pentru un nou mandat.
   
Înainte de lansarea în colegiul în care candidează, Mircea Geoană, Valeriu Zgonea împreună cu preşedintele PSD Dolj, Ion Prioteasa, şi primarii USL din majoritatea localităţilor de pe Valea Dunării, au participat la inaugurarea noului cămin cultural din Segarcea.

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close