Antena 3 CNN Politică Mircea Geoană: Nu am nevoie de mandat de la nimeni ca să merg în vizită în Statele Unite

Mircea Geoană: Nu am nevoie de mandat de la nimeni ca să merg în vizită în Statele Unite

Mircea Geoană: Nu am nevoie de mandat de la nimeni ca să merg în vizită în Statele Unite
Sursa foto: Foto: INTACT Images
13 Noi 2011   •   11:02

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a făcut declaraţii de presă înainte de reuniunea Comisiei de Arbitraj din PSD. Geoană a declarat că furtuna stârnită în PSD a pornit din nimic şi că este foarte riscantă pentru PSD.

Geoană a arătat că astfel de momente au mai existat în PSD şi în alte vremuri, dar de fiecare dată partidul a avut înţelepciunea să înţeleagă că este nevoie de stabilitate: "Aş dori să arăt adevărul. Consider că, de fapt, încă de la început s-a ştiut faptul că procedura de rocadă la Senat este imposibil de realizat, este o ficţiune juridică şi nu se putea să se ajungă aici fără ca actuala putere să pună mâna pe a doua funcţie în stat. A proteja interesele partidului reprezintă un gest de loialitate şi nu de insubordonare. Repet - dacă există o garanţie a faptului că înlocuirea mea se poate face cu alt coleg senator din PSD, nu am nici un fel de ezitare să fac acest lucru. Şansele sunt, însă, zero", a arătat Geoană

"Nu am nevoie de mandat de la nimeni ca să merg în vizită în Statele Unite. Sunt preşedintele Senatului. Nu am nevoie de la mandate de la Traian Băsescu ca să merg în vizită în America. Nu am nevoie de instrucţiuni de la nimeni pentru a-mi face treaba. Reacţia exagerată a partidului a ridicat semne de întrebare. Adevărul este că domnul Sorin Oprescu avea o vizită prefectată în New York."

"Din informaţiile pe care le am astăzi, domnii Ponta şi Antonescu au dorit să meargă în America în acea perioadă. S-a încercat canale laterale pentru organizarea unei vizite a lui Victor Ponta şi Crin Antonescu în SUA, prin Viorel Hrebenciuc, în formula Ponta - Antonescu - Oprescu", a arătat Geoană.

Am votat în proporţie de 95% pe indicaţiile partidului meu. Senatul este cameră decizională pe problema regionalizării. Încercările actualei puteri de a modifica terenul de joc pentru anul viitor, comasare de alegeri, vot prin corespondenţă, regionalizarea, toate vor fi făcute fără nici un fel de rezistenţă în Parlament şi înseamnă ca tancurile puterii să calce în picioare şi ultima brumă de democraţie în statul acesta.

Mircea Geoană a anunţat, la sfârşitul declaraţiilor de presă, că va fi prezent la şedinţa Comisiei de Arbitraj din PSD, care se va ţine la sediul din Şos. Kiseleff.

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană PSD declaraţii presa
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close