Antena 3 CNN Politică Mircea Geoană: Pactul pentru România este finalizat în proporţie de 90%

Mircea Geoană: Pactul pentru România este finalizat în proporţie de 90%

Mircea Geoană: Pactul pentru România este finalizat în proporţie de 90%
12 Dec 2008   •   15:52

Negocierile pentru formarea majorităţii guvernamentale au continuat vineri, cu discuţii pe tema protocolului de colaborare dintre Partidul Social Democrat şi Partidul Democrat ? Liberal. ?Suntem într-un stadiu final al realizării Pactului pentru România?, a declarat liderul social democrat, Mircea Geoană. Pactul este finalizat în proporţie de 90% şi ar putea fi gata până duminică.
Singurul punct de divergenţă în discuţiile dintre cele două partide rămâne participarea UDMR la coaliţia de guvernământ. PSD a condiţionat bunul mers al conlucrării dintre PSD şi PD-L de excluderea UDMR-ului din negocierile pentru formarea noului guvern.
Democrat-liberalii vor purta din nou discuţii pe această temă în cursul zilei de sâmbătă într-un cadru lărgit. La discuţii vor participa, alături de membrii Colegiului Director şi primarii de municipii şi preşedinţii consiliilor judeţene. Emil Boc a declarat vineri că vor încerca să găsească o soluţie de compromis prin care PSD să râmână la guvernare, dar să nu încalce acordul încheiat cu UDMR.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană Emil Boc
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close