Antena 3 CNN Politică Mircea Geoană: Ratarea Schengen implică riscuri ale liberalizării forţei de muncă

Mircea Geoană: Ratarea Schengen implică riscuri ale liberalizării forţei de muncă

Mircea Geoană: Ratarea Schengen implică riscuri ale liberalizării forţei de muncă
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    05 Mar 2013   •   20:18

Senatorul PSD Mircea Geoană este de părere că dacă România nu va adera curând la Schengen, vor apărea riscuri în ceea ce priveşte liberalizarea forţei de muncă pentru români.

"Dacă nu reuşim să rezolvăm problema Schengen rapid, riscăm ca la anul acest precedent de la Schengen să fie extins către liberalizarea forţei de muncă pentru românii care vor să muncească în cele 11 state europene care încă nu au liberalizat", a atras atenţia senatorul PSD Mircea Geoană, marţi, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.

În acord cu preşedintele Traian Băsescu, Geoană a spus că intrarea României în spaţiul Schengen trebuie făcută cât mai repede, iar acest proces depionde şi de noi.

"Această problemă Schengen şi MCV trebuie să le rezolvăm şi asta depinde într-o măsură destul de mare de noi", a adăugat social-democratul.

Citeşte şi Băsescu: Intrarea în Schengen este o obligaţie. Septembrie sau decembrie ar putea fi un alt termen, iar neaderarea nu e vina mea

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat că o eventuală nouă decizie de amânare a aderării României la Schengen la Consiliul JAI de săptămâna viitoare va afecta "credibilitatea procesului", iar ţara noastră ar putea să nu mai fie interesată şi doar să aştepte o invitaţie de la UE.

"Care este concluzia? Dacă noi nu vom obţine o decizie corectă, legitimă, (înseamnă - n.r.) faptul că acest proces bazat pe nişte criterii de vechime, pe un Tratat European, nu mai este credibil. Nu mai este credibil, nu mai sunt interesat să fac parte din acest proces. Şi e bine de reţinut. (...) Aşa cum am trăit fără Schengen, putem să trăim în continuare", a declarat Corlăţean, vineri seară.

Ulterior, preşedintele Traian Băsescu l-a invitat pe Titus Corlăţean să renunţe la afirmaţiile referitoare la spaţiul Schengen




×
Subiecte în articol: Mircea Geoană La Ordinea Zilei Schengen
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close