Antena 3 CNN Politică Mircea Geoană va lucra cu consultanţii lui Barack Obama

Mircea Geoană va lucra cu consultanţii lui Barack Obama

Mircea Geoană va lucra cu consultanţii lui Barack Obama
Sursa foto: mircea geoana
29 Apr 2009   •   10:26

Partidul Social Democrat s-a hotărât să lucreze cu strategi americani în campaniile din acest an. Firma Benenson Strategy Group va semna săptămâna viitoare un contract cu PSD pentru o sumă confidenţială.
Compania americană este una dintre cele mai importante firme de consultanţă politică din Statele Unite, despre care se spune că a asigurat victoria în alegerile prezidenţiale a candidatului democrat Barack Obama.
Valeriu Zgonea, directorul executiv al campaniei electorale al PSD, a confirmat pentru Cotidianul că americanii vor oferi consultanţă pentru europarlamentarele din iunie, dar şi pentru candidatura lui Mircea Geoană la prezidenţiale.
În total 30 de oameni de la BSG vor lucra alături de echipa de campanie a partidului, a dezvăluit şi Viorel Hrebenciuc, unul dintre directorii de campanie ai PSD.
Publicaţia citată notează că şeful echipei americane va fi Peter Brodnitz, directorul firmei de la Washington. Brodnitz a condus echipa de campanie a democraţilor americani în alegerile pentru Congresul SUA, el fiind declarat sociologul de campanie al anului 2007 de către Asociaţia consultanţilor politici americani. Pe lângă numeroasele contracte de consultanţă cu politicieni americani, Brodnitz a coordonat echipele de campanie electorală a trei candidaţi prezidenţiali din Asia şi din Africa, toţi trei ieşind câştigători.
Cu unul din oamenii ce au lucrat la succesul actualul preşedinte american va lucra şi , Principele Radu Duda, care va candida la alegerile prezidenţiale sfătuit de fostul director executiv al campaniei liderului de la Casa Albă, Betsy Myers.

Antena3.ro

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close