Antena 3 CNN Politică Mircea Ionescu-Quintus a murit. Seniorul liberal avea 100 de ani

Mircea Ionescu-Quintus a murit. Seniorul liberal avea 100 de ani

Mircea Ionescu-Quintus a murit. Seniorul liberal avea 100 de ani
15 Sep 2017   •   15:02

Mircea Ionescu Quintus a murit. Mircea Ionescu Quintus a murit la vârsta de 100 de ani. Mircea Ionescu Quintus a murit. Seniorul liberal a încetat din viață, acasă, la Ploiești. Mircea Ionescu Quintus a murit.

Mircea Ionescu Quintus a murit. Membru PNL de la 19 ani

Mircea Ionescu Quintus a murit.  Născut în 1917, acesta s-a înscris în PNL la vârsta de 19 ani. A luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, a fost deţinut politic în perioada comunistă, iar după Revoluţie, preşedinte al PNL, ministru al Justiţiei, deputat şi de două ori senator.

Mircea Ionescu Quintus a murit.  Mircea Ionescu Quintus s-a născut pe 18 martie 1917, într-o familie de vechi liberali. Tatăl său, Ion Ionescu Quintus, a deţinut nu mai puţin de nouă mandate de parlamentar din partea PNL, iar fiul i-a urmat atât în cariera de jurist, cât şi în afinitatea politică pentru liberalism.

Mircea Ionescu Quintus a murit. Mentorii săi au fost Iorga și Tătărăscu

Mircea Ionescu Quintus a murit.  În perioada interbelică, duce mai departe tradiţia de familie şi urmează Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, iar după absolvirea din 1938, devine avocat. Îşi aminteşte exact ziua în care a devenit liberal, mai mult din întâmplare. Student fiind, pe 25 aprilie 1936 a fost rugat să rostească un discurs cu ocazia dezvelirii în oraşul său, Ploieşti, a bustului lui I.G. Duca, fostul premier liberal asasinat de legionari în 1933 pe peronul gării din Sinaia. Avea doar 19 ani, dar a rămas fidel Partidului Naţional Liberal vreme de peste opt decenii.

Mircea Ionescu Quintus a murit.  Mircea Ionescu Quintus spune că i-a avut ca mentori pe Nicolae Iorga şi pe Gheorghe Tătărăscu, despre cel din urmă spunând că a fost cel care a reuşit să-l ţină departe de Mişcarea Legionară, atât de la modă printre tinerii şi intelectualii din perioada interbelică.

×
Subiecte în articol: Mircea Ionescu Quintus PNL
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close