Antena 3 CNN Politică Mircea Ionescu Quintus, PNL: Bucureşti este o dezamăgire, dar am şi mulţumirile mele

Mircea Ionescu Quintus, PNL: Bucureşti este o dezamăgire, dar am şi mulţumirile mele

Mircea Ionescu Quintus, PNL: Bucureşti este o dezamăgire, dar am şi mulţumirile mele
Sursa foto: Foto: Agerpres
06 Iun 2016   •   23:30

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a declarat, luni seară, că de când Partidul Naţional Liberal a candidat separat în alegeri niciodată nu a obţinut un asemenea procent pe ţară.

"Am şi mulţumirile mele şi unele din ele îndreptăţite. De când Partidul Naţional Liberal a candidat separat în alegeri niciodată nu a obţinut un asemenea procent pe ţară. Acesta este un lucru foarte interesant pe care trebuie să-l luăm în vedere. În al doilea rând, sunt foarte mulţumit că în judeţul în care mă aflu şi în care pătimesc acum că sunt destul de bolnav, în fine trec peste acest amănunt, a ieşit foarte bine. Are primar, are egalitate în Consiliul Local, sper să avem majoritate în Consiliul Judeţean, situaţii pe care nu le-am avut niciodată", a afirmat Mircea Ionescu Quintus, luni seară, potrivit Agerpres.

El a subliniat că atunci când PNL a fost înfrânt s-a recunoscut acest lucru.

"Oriunde am fost înfrânţi am recunoscut cu bărbăţie că am fost înfrânţi. Cu aceeaşi bărbăţie, eu spun că la Bucureşti am fost înfrânţi şi spre deosebire de ce se întâmpla în război, când inamicul care ne învingea nu putea fi, mă rog, în niciun fel gratulat sau felicitat, în politică atunci când adversarul te învinge trebuie să-l feliciţi şi eu o felicit pe doamna primar - prima femeie în fruntea Bucureştiului - pentru succesul său", a susţinut preşedintele de onoare al PNL.

Quintus a spus că aşteaptă în perioada următoare să vadă discuţii responsabile.

"Prin urmare, până peste două zile, când vom avea Biroul Politic, vreau să aud şi părerile colegilor mei. Am fost sunat din foarte multe părţi ale ţării încercând să afle părerea mea, nu le-am dat-o - ceea ce totuşi fac acum - şi aştept să văd discuţii pe care le doresc responsabile. Fiecare din noi trebuie să ne asumăm partea de asumare a înfrângerii şi mai ales partea plăcută de asumare a câştigurilor", a spus el.

Referitor la scorul obţinut în Capitală de către PNL, Quintus a admis că nu s-a aşteptat la acest rezultat.

"Bucureşti pentru mine este o dezamăgire. Singura atenuare a acestei dezamăgiri este că o mică parte din cetăţenii Capitalei au participat la vot. Dacă erau mai mulţi nu ştiu ce se întâmpla. În orice caz, dacă aplici la o mai puţin de o treime (...) scorurile obţinute înseamnă alegeri cu o mică parte din cetăţenii Capitalei, ceea ce nu este în regulă", a mai precizat el.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close