Antena 3 CNN Politică Mirel Palada: Iohannis l-a nominalizat pe MRU la şefia SIE, că vrea să-şi ia ţara înapoi

Mirel Palada: Iohannis l-a nominalizat pe MRU la şefia SIE, că vrea să-şi ia ţara înapoi

Mirel Palada: Iohannis l-a nominalizat pe MRU la şefia SIE, că vrea să-şi ia ţara înapoi
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    24 Iun 2015   •   21:04
Nominalizarea lui MRU la şefia SIE este plauzibilă din punctul de vedere al preşedintelui, sunt de părere sociologii, având în vedere că şeful vrea "să-şi ia ţara înapoi".
 
"Nominalizarea, din punctul de vedere al preşedintelui Iohannis, e destul de plauzibilă. Dânsul vrea să-şi ia ţara înapoi în mod constant, total", a comentat Mirel Palada, miercuri, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

Administraţia Prezidenţială a anunţat, miercuri, că preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE) pe Mihai-Răzvan Ungureanu
 
Decizia şefului statului a fost însă contestată de lideri PSD, care au susţinut că este nelegală, întrucât trebuia luată în CSAT, la propunerea preşedintelui.
 
Postul de director al SIE este vacant din 22 septembrie 2014, când Teodor Meleşcanu a demisionat din această funcţie, pentru a candida la alegerile prezidenţiale.
 
Mihai-Răzvan Ungureanu a fost ministru de Externe între anii 2004-2007 şi director al Serviciului de Informaţii Externe al României în perioada 2007-2012. El a fost premier între 9 februarie 2012 şi 7 mai 2012.
 
Mihai Răzvan Ungureanu este senator de Arad, mandat obţinut din partea ARD, la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012. În septembrie 2012, Ungureanu s-a înscris în partidul Forţa Civică, unde a candidat la preşedinţia partidului. Mai apoi, a alipit partidul la Alianţa România Dreaptă (ARD), formată din PDL şi PNŢCD. După alegerile parlamentare din 2012, ARD s-a dizolvat. În martie 2013, Forţa Civică şi PNŢCD au reînfiinţat Alianţa Dreptate şi Adevăr.
 
După fuziunea PNL şi PDL, Mihai-Răzvan Ungureanu a devenit prim-vicepreşedinte al noii formaţiuni. 

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close