Antena 3 CNN Politică Miron Cozma ameninţă: Dacă lucrurile vor continua aşa, voi ridica armata ţării

Miron Cozma ameninţă: Dacă lucrurile vor continua aşa, voi ridica armata ţării

Miron Cozma ameninţă: Dacă lucrurile vor continua aşa, voi ridica armata ţării
Sursa foto: Foto: Mediafax
01 Dec 2012   •   17:26

Fostul lider al minerilor, Miron Cozma, prezent sâmbătă, la Alba Iulia, la manifestările prilejuite de Ziua Naţională, a declarat că după expirarea interdicţiei are de gând să meargă la Petroşani şi Bucureşti şi că dacă ''lucrurile vor continua'' va face precum Avram Iancu, va ''ridica armata ţării''.
   
''Am să spun politicienilor de la Bucureşti: Acum, când mi-am recâştigat şi eu libertatea - un mare român spunea 'Libertatea e mai presus decât viaţa. Acesta e motto-ul lui Cozma. Şi dacă nu ştiţi cine a spus-o, vă spun eu: Pintea Viteazul. Le transmit politicienilor de la Bucureşti, conducătorilor din politica românească, cum spunem noi în Ardeal: Miron Cozma n-o murit, numa' un pic s-o hodinit! Eu, dacă lucrurile vor continua aşa, o spun cu toată responsabilitatea, cum a făcut Avram Iancu, cum au făcut toţi ceilalţi, voi ridica armata ţării dacă va fi nevoie'', a declarat fostul lider al minerilor.
   
Miron Cozma a mai susţinut că are suficienţi susţinători în ţară, iar dacă va fi ales preşedinte, ''mulţi vor face închisoare''.
   
''Constat cu stupoare că ţara e vândută la mezat, ca pe vremuri, şi cu asta nu o să fiu de acord cât trăiesc. Şi vă asigur eu că am suficient de mulţi români alături de mine în ţară. Eu tac şi fac'', a spus Miron Cozma.
   
Fostul lider al minerilor, Miron Cozma, a fost eliberat în decembrie 2007 din Penitenciarul Rahova, după ce a ispăşit zece ani de închisoare pentru subminarea puterii de stat. A fost implicat în mineriadele din 1991 şi 1999. De asemenea, lui Miron Cozma i-a fost impusă interdicţia de a intra în Bucureşti şi Petroşani pentru o perioadă de cinci ani. Interdicţia de a intra în Bucureşti şi în Petroşani impusă de instanţă în cazul lui Miron Cozma expiră la 1 decembrie.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close