Antena 3 CNN Politică Miron Cozma: Iliescu este cel care l-a creat pe Băsescu

Miron Cozma: Iliescu este cel care l-a creat pe Băsescu

Miron Cozma: Iliescu este cel care l-a creat pe Băsescu
Sursa foto: miron cozma
17 Feb 2009   •   18:52

Miron Cozma, fostul lider al minerilor din Valea Jiului a declarat, marţi, la Lupeni, că fostul preşedinte al României Ion Iliescu este vinovat pentru tot ceea ce s-a întâmplat în România din 1990, inclusiv pentru că "l-a creat pe Traian Băsescu", anunţă Mediafax. "Cum a apărut Băsescu în regimul Iliescu? S-a pus singur? Nu cred. S-a pus cu acordul lui Iliescu. E logic. E o chestie dovedită, a avut funcţia pe care a avut-o în regimul lui Iliescu", a spus, marţi, Cozma. Declaraţia a fost făcută în cadrul unui simpozion organizat de liga care îi poartă numele, cu ocazia împlinirii a zece ani de la mineriada de la Stoeneşti.
"Iliescu este principalul vinovat pentru ce s-a întâmplat în România după '90, inclusiv de faptul că l-a creat pe Băsescu?, a mai spus Cozma.
Miron Cozma susţine de asemenea că mişcările sindicale din 1999 "au fost dorite de autorităţi".
Potrivit lui Cozma, preşedintele Traian Băsescu ar fi declarat într-o vizită în Valea Jiului, la Cheile Buţii, că evenimentele din 1999 au fost dorite şi chiar provocate de autorităţi. Acestea nu aveau bugetul necesar şi doreau să arate lumii că există probleme sociale în România şi au nevoie de susţinere.
"În euforia lui, Băsescu spunea la Cheile Buţii că evenimentele din 1999 au fost dorite de autorităţi şi le-au provocat, pentru că nu aveau bugetul necesar şi doreau să le arate europenilor că există probleme grave şi au nevoie de susţinere. Nu eram demenţi (minerii - n.r.) sau genul de oameni care să ne dorim conflicte sociale", a adăugat fostul lider al minerilor.
Fostul lider al minerilor a participat, marţi, la Lupeni, la un simpozion organizat de liga care îi poartă numele la zece ani de la mineriada de la Stoeneşti. Miron Cozma a fost aşteptat în Valea Jiului de câteva zeci de oameni.

×
Subiecte în articol: Miron Cozma Ion Iliescu
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close