Antena 3 CNN Politică Mișcare de ultimă oră a PSD înainte de alegeri. Cine revine la vârful partidului - surse

Mișcare de ultimă oră a PSD înainte de alegeri. Cine revine la vârful partidului - surse

Mișcare de ultimă oră a Partidului Social Democrat înaintea alegerilor. Vasile Dâncu revine în garnitura de conducere a PSD, urmând să fie direct numit președinte al Consiliului Național. Membrii Comitetului Executiv se reunesc la această oră și pentru a discuta alegerea candidaților pentru alegerile locale.

Mișcare de ultimă oră a PSD înainte de alegeri. Cine revine la vârful partidului - surse
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    30 Iul 2020   •   13:38

Surse din interiorul Partidului Social Democrat spun că Vasile Dâncu se va întoarce în garnitura de conducere a partidului. 

Acest lucru nu este chiar o noutate, având în vedere că Dâncu își dorește demult această schimbare, însă se pare că de această dată șansele sunt de partea lui. Președintele interimar Marcel Ciolacu a anunțat președinții de filiale, cât și primarii despre faptul că Vasile Dâncu are susținerea domniei sale pentru a reveni în conducerea partidului chiar în această funcție, de președinte al Consiliului Național.

Se așteaptă acum finalul întâlnirii social-democraților, deoarece sunt și membri PSD care nu doresc ca Vasile Dâncu să revină. 

Marcel Ciolacu a anunțat când se va depunde moțiunea de cenzură

Pe data de 26 iulie, la nivelul Partidului Social Democrat s-a luat decizia cu privire la moțiunea de cenzură împotriva guvernului Orban. Mai exact, Marcel Ciolacu a anunțat că va depune moțiunea de cenzură în august. Liderul PSD susţine că nu poate exista un „haos mai mare”, nici în ceea ce priveşte gestionarea crizei sanitare şi nici în ceea ce priveşte starea economiei.

Într-o intervenţie telefonică la Antena3, preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu a declarat că Guvernul liberal este „un eşec politic” şi anunţă că PSD nu va mai aştepta ieşirea din starea de alertă, ci va depune moţiunea de cenzură în cursul lunii august.

Ciolacu: ”Haos mai mare decât este acum nu poate exista” 

”Au vrut să folosească politic această pandemie, atât au putut ei, şi în acest moment s-a ajuns la o lipsă totală de credibilitate. Lipsa de transparenţă din trecut şi faptul că trebuia de la început să testeze cât mai mulţi oameni a dus la această lipsă de credibilitate totală. Guvernul Orban este un eşec politic, cred că cel mai mare post decembrist, pentru că au făcut totul într-o logică electorală. 

Nimeni nu a făcut un apel la toate forţele politice pentru a se face un anumit tip de comunicare, iar Guvernul Orban a dorit să facă o manipulare în interes politic acestei pandemii. Am decis ca în luna august să depunem moţiune de cenzură. Haos mai mare decât este acum nu poate exista atât în gestionarea pandemiei cât şi în economie. (...) Decizia este clară: vom depune moţiune de cenzură pentru că nu putem crea un haos mai mare decât este acum” a afirmat Marcel Ciolacu, duminică, la Antena3.

PSD mai are nevoie de 12 voturi pentru a face moțiunea de cenzură să treacă

Liderul PSD a anunţat că s-au strâns deja 202 semnături pentru susţinerea moţiunii de cenzură. „Ne bazăm pe voturile PSD, deja am strâns 202 semnături, până La 233 avem discuţii cu toţi partenerii politici din Parlament. (...) Eu zic că, categoric, moţiunea va trece” a adăugat Ciolacu. 

Motivele pentru care PSD va susține căderea regimului Orban sunt legate de gestionarea epidemiei și de majorarea pensiilor şi a alocaţiilor copiilor.

Cine va fi premier din partea PSD

Marcel Ciolacu a evitat să spună numele viitorului premier din partea PSD. O variantă ar putea fi el însuși, dar și Sorin Grindeanu, care are mare susținere în interiorul partidului. Eugen Teodorovici se vrea si el șef al executivului, dar șansele sunt minime.

×
Subiecte în articol: Vasile Dancu
Parteneri
Amenzi de până la 3.000 de lei pentru şoferi, chiar dacă au cauciucuri de iarnă. Ce nu trebuie să lipsească din maşină
x close