Antena 3 CNN Politică Misterul biletului de la Bruxelles. Ce conţine documentul pe care i l-a dat Băsescu preşedintelui PE

Misterul biletului de la Bruxelles. Ce conţine documentul pe care i l-a dat Băsescu preşedintelui PE

Misterul biletului de la Bruxelles. Ce conţine documentul pe care i l-a dat Băsescu preşedintelui PE
de M.Z.    |    14 Dec 2012   •   18:28

Liderii USL au aflat de la partenerii lor europeni conţinutul documentului pe care Traian Băsescu i l-a înmânat lui şefului Parlamentului European, Martin Schulz, în mod ostentativ, în momentul în care la Bruxelles se făcea ”fotografia de familie”, potrivit DC News.

Cel mai probabil, Băsescu i-a spus lui Schulz că a convenit cu USL conţinutul documentului. Actul cuprinde o declaraţie comună de susţinere a viitorului României şi a parcursului său euro-atlantic.



"Sunt fraze generale, despre eforturile pe care le vor face împreună forţele politice din România, pentru a asigura stabilitatea ţării şi continuarea reformelor. Condiţiile de coabitare, menţionate în document, menţionează obligaţii generale, aflate de altfel în obligaţiile constituţionale ale părţilor implicate", arată sursa amintită.

Băsescu ar fi explicat demersul, faţă de liderul Parlamentului European, prin aceea că doreşte o garanţie suplimentară că noua putere va respecta Constituţia şi statul de drept, astfel încât să-i poată da mandat lui Victor Ponta pentru formarea Guvernului. De aceea s-ar fi adresat unui socialist, din familia politică a premierului.


Traian Băsescu a participat joi şi vineri, la Bruxelles, la Summitul Partidului Popular European (PPR), precum şi la lucrările Consiliului European, informează Administraţia Prezidenţială.






×
Subiecte în articol: Martin Schulz
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close