Antena 3 CNN Politică Mită electorală: Premierul i-a plătit pe parlamentarii puterii să voteze bugetul

Mită electorală: Premierul i-a plătit pe parlamentarii puterii să voteze bugetul

Mită electorală: Premierul i-a plătit pe parlamentarii puterii să voteze bugetul
Sursa foto: parlamentul romaniei
18 Feb 2009   •   05:43

Obişnuinţa de cumpărare a votului s-a păstrat şi în Parlament. De data aceasta însă beneficiarii sunt chiar parlamentarii, care au primit 23 de milioane de euro din bugetul de stat pe 2009 într-un ?fond de rezervă? destinat uninominalilor de la PD-L şi PSD.
În acest fel, premierul Emil Boc a încercat să îi îmbuneze pe parlamentari pentru a vota bugetul de stat propus. Suma în cauză este menită a facilita implementarea amendamentelor propuse de parlamentarii PSD şi PD-L pentru colegiile pe care le reprezintă. Decizia a fost luată săptămâna trecută, joi seara, după două runde de discuţii în coaliţie, scrie Gândul.
Astfel, ministrul de Finanţe Gheorghe Pogea a alocat suma de 2,8 miliarde de lei vechi, fix 70.000 de euro pentru fiecare parlamentar al puterii. La 328 de senatori şi deputaţi de la cele două partide, înseamnă aproape 23 de milioane de euro dosiţi din fondurile bugetare pentru ca parlamentarii puterii să poată ?cumpăra?, la rândul lor, bunăvoinţa alegătorilor, prin reabilitarea de şcoli sau biserici.
Împărţirea banilor a generat conflicte, parlamentarii acuzându-se reciproc că au primit mai mulţi bani, iar unii dintre ei erau nemulţumiţi că şefii judeţeni de partid au decis peste capul lor ce proiect trebuie susţinut, ca amendament la buget.
Pe de altă parte, PNL se plânge că nu a primit nimic, iar alegătorii care au ales opoziţia suferă nemeritat, fără ca nevoile lor să fie luate în calcul.
Antena3.ro

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close