Antena 3 CNN Politică Mitingul lui Băsescu de la Sibiu ar putea fi amendat de Iohannis datorită numărului de participanţi

Mitingul lui Băsescu de la Sibiu ar putea fi amendat de Iohannis datorită numărului de participanţi

Mitingul lui Băsescu de la Sibiu ar putea fi amendat de Iohannis datorită numărului de participanţi
Sursa foto: Klaus Iohannis
16 Noi 2009   •   15:33
ANTENA3.RO - EXCLUSIV ONLINE // Comisia pentru administrarea adunărilor publice a primăriei Municipiului Sibiu ar putea lua în discuţie în această săptămână modul în care s-a desfăşurat mitingul electoral organizat de PDL în weekendul trecut pentru sprijinirea candidaturii lui Traian Băsescu pentru un nou mandat prezidenţial. În condiţiile în care democrat-liberalii se laudă că au adunat 40.000 de activişti şi simpatizanţi la această acţiune politică, iar jandarmeria Sibiu estimează doar 12-13.000 de partipanţi, organizatorii acestui miting riscă amendarea pentru nerespectarea autorizaţiei emise de primărie. Edilul Sibiului, Klaus Iohannis a avertizat săptămâna trecută că preşedintele Traian Băsescu ar putea fi amendat dacă mitingul electoral nu va respecta prevederile legale.
Primarul a ţinut să amintească joia trecută că autorizaţia eliberată pentru mitingul lui Băsescu este dată pentru o acţiune la care ar trebui să participe maximum 10.000 de persoane. În cazul în care vor fi prezenţi 30.000 de oameni, organizatorii întalnirii electorale a lui Traian Băsescu, vor fi amendaţi conform legii deoarece măsurile de pază şi protecţie, dar şi celelalte chestiuni legate de organizare, au fost luate pentru 10.000 de oameni, a explicat Iohannis.
După miting, democrat-liberalii locali s-au mândrit că au reuşit să strângă 40.000 de oameni. Cifra este însă infirmată de Primăria Sibiu, care totuşi a dispus convocarea comisiei pentru administrarea adunărilor publice, formată din reprezentanţi ai acestei instituţii, ai Poliţiei şi ai Jandarmeriei pentru a analiza această situaţie.
?Din estimările Jandarmeriei Municipiului Sibiu la miting nu au fost prezenţi decât 12-13.000 de oameni. Comisia pentru administrarea adunărilor publice, formată din reprezentanţi ai instituţiilor abilitate se va întruni în cursul acestei săptămâni pentru a discuta şi această problemă şi se va stabili atunci care sunt măsurile de adoptat? ne-a declarat Mirela Grigore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close