Antena 3 CNN Politică Mitrea: Doar teama că PSD va fi înghiţit mai ţine împreună grupurile şi combinatorii din partid

Mitrea: Doar teama că PSD va fi înghiţit mai ţine împreună grupurile şi combinatorii din partid

Mitrea: Doar teama că PSD va fi înghiţit mai ţine împreună grupurile şi combinatorii din partid
Sursa foto: Miorn Mitrea
24 Mar 2009   •   17:43

Grupurile de interese şi politica de culise au devenit mai importante ca baza PSD, singurul liant în acest partid reprezentându-l teama de a nu fi înghiţit, scrie senatorul PSD, Miron Mitrea pe blogul său, într-un nou atac la adresa ?combinatorilor? din sistem.
"Grupurile de interese au devenit mai importante decât baza partidului. Membrii simpli de partid nu se mai aud, nu se mai văd. Se apelează la ei doar la alegeri. Politica de culise a devenit mai importanta în PSD decât politica oficială, transparentă. Combinatorii au început să ia locul competenţilor. Ne desparte politica de gaşcă şi faptul că unii lideri consideră cariera lor politică mai importanta decât viitorul partidului. Ne desparte faptul că noi, cei din frunte, am uitat de multe ori valorile stângii. Iar tragedia nu e că unii poate nu au crezut în ele niciodata, ci că au actionat în direcţia exact opusă acestor valori", scrie cel care în trecut se lăuda că va rupe capul lui Geoană cu ?băieţii? săi, ?cavaleria? din teritoriu.
Mitrea recomandă PSD să părăsească găştile, interesele financiare şi personale obscure pentru a folosi energia pozitivă a partidului "pentru a promova cinstea, competenţa şi pentru a îi ajuta pe cei mulţi şi ţara".
Miron Mitrea atrage atenţia că numai teama că partidul va fi înghiţit îi mai ţine pe pesedişti împreună. "În clipa de faţă, motivul cel mai evident care ne ţine împreună este teama că am putea să fim înghiţiţi, că am putea să dispărem. Iar teama aceasta paralizează şi naşte acţiuni haotice. Nu avem liniştea şi siguranţa necesare pentru a construi strategii", mai susţine parlamentarul social-democrat.
În sprijinul tezei sale, Mitrea dă ca exemplu câteva comentarii critice la adresa partidului din cele scrise de unii colegi de partid pe blogul său.
"La ora actuala în PSD sunt grupuri şi grupuleţe, fiecare cu interesul lui. Oamenilor le e scârbă de minciuni, s-au săturat de această clasă politică plină de bandiţi şi fripturişti. Îmi este ruşine de ce se întâmplă în partid", ar scrie un membru PSD, citat de Mitrea.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: blog PSD
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close