Antena 3 CNN Politică Mitrea: Îl susţin pe Năstase dacă intră în turul doi cu Geoană pentru şefia PSD

Mitrea: Îl susţin pe Năstase dacă intră în turul doi cu Geoană pentru şefia PSD

Mitrea: Îl susţin pe Năstase dacă intră în turul doi cu Geoană pentru şefia PSD
Sursa foto: Miron Mitrea
11 Feb 2010   •   11:15

Senatorul PSD Miron Mitrea îl va susţine pe Adrian Năastrase dacă acesta va intra în turul doi cu Mircea Geoană la Congresul din 20 februarie. Senatorul a declarat, joi, înaintea unei întâlniri a Comisiei de organizare a Congresului, convocată de preşedintele CN, că, dacă Congresul va fi organizat în mod corect, Mircea Geoană nu va aunge în turul doi.
Întrebat pe cine va sprijini dacă, totuşi, în turul doi vor intra Năstase şi Geoană, Mitrea a precizat că îl va susţine pe Năstase.
Năstase a arătat că îi mulţumeşte lui Mitrea pentru intenţia de a-l spijini în turul doi.
"Eu îmi doresc să refacem o echipă puternică, bazată pe o legitimare determinată de performanţa anterioară şi de speranţa că putem să realizăm angajamente serioase. Nu cred într-o continuitate care ar duce partidul într-o zonă de blazare, indiferenţă, într-o poziţie secundară. Am înţeles că Miron a anunţat un eventual sprijin al lui în turul doi pentru mire, îi mulţumesc", a spus Năstase, înainte de a intra în sala de şediţă.
El a arătat că atât Mitrea, cât şi Diaconescu, dar şi el personal trebuie să vadă ce mesaje pot să dea şi dacă pot strânge o masă critică de sprijin.
În ceea ce priveşte lucările de astăzi ale Comisiei de organizare aCongresului, Mitrea a explicat că este un lucru normal de vreme ce înfiinţarea acestui for a fost stabilită la Congres. Din această comisie fac parte Geoană, Năstase, Iliescu, Mitrea şi alţii.
La reuniunea convocată de Năstase a venit şi preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu. Acesta a reiterat că acest Congres este desfăşurat "cam în pripă".
Iliescu a subliniat că luni, la BPN, numărul de delegaţi stabilit prin norma de reprezentare a fost contestat şi că nu ştie cine a "reglat" această normă.
"Luni, la BPN erau contestate cifrele normei de reprezentare. Nu ştiu cine a reglat, firesc era CExN. Am venit să vedem cum stăm, e cam în pripă în general acest congres convocat. Luni, la BPN lucrurile erau neclare, Dragnea nu era prezent", a mai spus Iliescu.
Năstase i-a mai convocat la Comisia de organizare a Congresului şi pe Titus Corlăţean, unul dintre susţinătorii săi declaraţi, dar şi pe Dan Mircea Popescu, cei doi fiind prezenţi joi dimineaţă la sala grupului PSD de la Cameră.
Întîlnirea acestei comiii care seamănă mai mult cu o ghrupare a taberei Năastase vine după ce miercuri, Mircea Geoană şi-a convocat susţinătorii la cabinetul său de la Senat. Au participat secretarul general Liviu Dragnea, vicepreşedinţii Ilie Sârbu, Dan Nica, Constantin Niţă, Rodica Nassar, Rovana Plumb, Ion Toma, Constantin Nicolescu, preşedintele TSD, Nicolae Bănicioiu, preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, dar şi parlamentari precum Claudiu Manda, Georgian Pop, Andrei Dolineaschi.
Antena3.ro

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close