Antena 3 CNN Politică Mitrea îşi retrage candidatura şi îl susţine pe Victor Ponta

Mitrea îşi retrage candidatura şi îl susţine pe Victor Ponta

Mitrea îşi retrage candidatura şi îl susţine pe Victor Ponta
Sursa foto: Mitrea
20 Feb 2010   •   14:40

Miron Mitrea a anunţat în cadrul Congresului PSD că se retrage din cursa pentru preşedinţia Partidului Social Democrat şi că îi cedează toate voturile sale lui Victor Ponta.

?Nu m-am înscris ca să fiu preşedinte al partidului, ci ca să dau un semnal că actuala stare a PSD este inacceptabilă?, a declarat Mitrea. El a mai spus că mai importantă decât candidatura sa este schimbarea actualei conduceri a partidului, care a condus PSD-ul într-o zonă în care îi este jenă să stea.

Mitrea a mai spus că în urmă cu 16 ani a intrat într-un partid puternic, aflat la putere şi atunci când era în opoziţie, făcând trimitere la foştii lideri ai PSD-ului, Ion Iliescu şi Adrian Năstase.

?Daca Nastase ar fi candidat, eu mi-as fi retras candidatura?, a spus Mitrea referitor la fostul prim-ministru al României.
Fostul ministru al Transporturilor consideră că a făcut parte din ?cel mai performant guvern pe care l-a avut România de la revoluţie încoace, guvernul Adrian Năstase?, blamând lipsa de grijă a actualului guvern Boc.

?Reforma guvernului Boc înseamnă salarii mai mici, înseamnă pensii mai mici, alocaţii mai mici pentru copii, somaj mai mare, cadere economica?, a punctat Mitrea.

Nici preşedintele României, Traian Băsescu, nu a scăpat de criticile lui Miron Mitrea:

?În ţară, PDL ne fugăreşte primarii, încearcă să ne ia deputaţii, este (n.r. PDL) în subordinea lui Traian Băsescu, omul care a transformat România într-o ţară a procurorilor.?

Miron Mitrea a mai vorbit, pe scurt, despre importanţa unei reforme constituţionale, fiscale, morale, cât şi una a claselor sociale. Acesta a mai adăugat că nu înţelege ?cum PSD a acceptat să renunţe la impozitarea graduală? şi a subliniat importanţa revenirii PSD la putere.

?Eu cred că PSD trebuie să revină la putere. Noi (n.r. - PSD) să avem puterea, nu să fim un partid cu capul plecat?, a declarat Mitrea invocând contrastul dintre ceea ce a fost PSD şi ceea ce a ajuns.

?Nu cred că putem fi puşi în situaţia de a alege între Vanghelie şi Pandele.?

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: PSD Congres Iliescu Victor Ponta voturi
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close